Ліквідовано окупантів, які розстріляли українських військових
Україна

Ліквідовано окупантів, які розстріляли українських військових

4 грудня 2023, 15:15
0
2
Сподобалось?
2

Днями російські окупанти розстріляли неозброєних українських воїнів на Донеччині, коли ті здавалися у полон. Після цього бійці Сил оборони захопили позиції, де відбулася ця страта.

Усіх росіян, що перебували на позиціях і причетні до вбивства, було знищено.

Про це розповів очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телеканалу FREEДOM.

"Вони (українські воїни, яких убили окупанти) здавались в полон дійсно через те, що у них закінчився боєкомплект. Наскільки мені відомо, трохи пізніше наші хлопці штурмонули ці позиції, і всі, хто там був, були ліквідовані", – заявив Барабаш.

Нагадаємо, 2 грудня у мережі було поширено відео розстрілу неозброєних українських захисників російськими військовослужбовцями. За попередніми даними, це сталося біля одного зі спостережних пунктів у районі села Степове Покровського району.

Стріляли окупанти практично впритул. Згідно з Женевською конвенцією така розправа над військовополоненими є тяжким воєнним злочином.

В Офісі Генерального прокурора України 3 грудня повідомили, що розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Також на воєнний злочин відреагував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Він ініціював звернення до Міжнародного комітету Червоного Хреста, мандат якого передбачає фіксацію злочинів щодо військовополонених.

Речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун додав, що всі докази скоєної росіянами страти будуть передані відповідним міжнародним установам, які займаються розслідуванням воєнних злочинів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися