«Якщо МіГ  не буде становити  загрози, тривогу не оголошуватимуть», – полковник Юрій Ігнат
Україна

«Якщо МіГ не буде становити загрози, тривогу не оголошуватимуть», – полковник Юрій Ігнат

5 грудня 2023, 14:15
0
0
Сподобалось?
0

Якщо є точна інформація, що російський МІГ у повітрі не становить загрози, ЗСУ не оголошуватимуть повітряну тривогу, однак не завжди можливо встановити, чи з ракетою він летить, чи без.

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, повідомляє Цензор.НЕТ.

За його словами, партнери країн НАТО намагаються якомога швидше й якомога повніше інформувати Київ про той чи інший проліт МіГ-31К. “Плюс є наша розвідка. Але не завжди є інформація, з ракетою він летить чи без, чи це просто переліт, чи це бойовий виліт, чи просто тренувальний політ”, – повідомив Ігнат.

“Якщо є точна інформація, що МіГ-31К не становить загрози – тоді, звичайно, не буде оголошуватись тривоги”, – додав він.

Що стосується доручення президента Володимира Зеленського знайти рішення, щоб кількагодинні польоти МіГів не паралізували всю Україну і зокрема столицю, Ігнат заявив, що “це питання не зовсім до нас”.

“Повітряні сили і надалі інформуватимуть про загрозу через МіГи і надавати цю інформацію оперативному черговому ДСНС в Києві, який, власне, і запускає систему оповіщення. Водночас керівництво держави доручило профільним міністерствам та відомствам розробити рішення щодо реагування на польоти МіГ-31К. Яким буде це рішення – не берусь казати. Ми ж і надалі будемо інформувати про загрозу”, – резюмував він.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися