В «Укренерго» спрогнозували ситуації з енергопостачанням в грудні 2023: буде нелегко
Україна

В «Укренерго» спрогнозували ситуації з енергопостачанням в грудні 2023: буде нелегко

8 грудня 2023, 11:34
0
0
Сподобалось?
0

На енергосистему чекають ще один-два потенційно напружені тижні, а ближче до Нового року споживання спадатиме і буде легше впоратися із забезпеченням енергопостачання.

Про це заявив голова правління компанії «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Що стосується нашої магістральної мережі, вона працює без обмежень і ніякої небезпеки немає. Що стосується генерації, то коли температура навколишнього середовища падає – споживання зростає, українській генерації важко наявним складом покривати споживання. Можна очікувати, що при зниженні температур навантаження зростатиме, але ближче до Нового року зазвичай настає період, коли споживання знову падає», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

З його слів, 7 грудня споживання стало рекордним для нинішнього опалювального сезону.

Водночас Кудрицький назвав три фактори, які можуть компенсувати дефіцит і сприяти збалансованій роботі енергосистеми надалі.

«Перше – якнайшвидше виведення з ремонту всіх можливих енергоблоків ТЕС і ТЕЦ, друге – це імпорт електроенергії, який на сьогодні дуже обмежений регуляторно. Третій фактор – це економія електроенергії як населенням, так і бізнесом», – зазначив він.

Представник «Укренерго» закликав не лише населення, а й український бізнес обмежити споживання електроенергії в денний час приблизно з 09:00 до 19:00, зокрема, не вмикати на повну потужність освітлення та енергоємне обладнання.

«Ми не закликаємо до повного аскетизму, але необхідно розумно подивитися, де можна заощадити електроенергію в цей період, щоб системі було легше справлятися з підвищеним навантаженням», – додав Кудрицький.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися