Взимку відключення електроенергії в Україні можуть тривати  по 8 - 10 годин
Україна

Взимку відключення електроенергії в Україні можуть тривати по 8 - 10 годин

18 серпня 2023, 16:06
0
1
Сподобалось?
1

Енергосистема України суттєво постраждала через ракетні удари РФ — попри всі зусилля працівників «Укренерго» з відновлення працездатного обладнання, в мережі залишилося близько 30%, каже екс-міністр енергетики Іван Плачков.

Експерти попереджають, що навіть без нових ракетних ударів з боку росії, взимку країні не уникнути енергетичних відключень, які можуть тривати аж до 8-10 годин, повідомляє UBR.

Повідомляється, що енергосистема України вже значно постраждала від наслідків ракетних атак росії. Відновлювальні роботи, попри зусилля співробітників "Укренерго", дали змогу відновити лише близько 30% працездатного обладнання.

Навіть у разі припинення ракетного терору відключень взимку не уникнути, вважає енергетичний експерт Юрій Корольчук.

"Навіть якщо не буде ударів — все одно будуть відключення. Якщо буде тепла зима - без ударів буде так само як рік тому. У гіршому випадку відключення можуть тривати й по 8, і по 10 годин", - зазначив Корольчук.

Колишній міністр енергетики Іван Плачков підтримує думку про очікувані відключення. Він зазначає, що навіть у разі теплої зими, ймовірність відключень залишається високою.

"Відключення, найімовірніше, будуть. Причому якщо зима буде теплою - то це одна ситуація", - зазначив Плачков.

Як пише видання, поки ще рано передбачати точну тривалість відключень, але експерти згодні в тому, що підготовка до опалювального сезону має бути максимально ретельною, щоб пом'якшити можливі наслідки для населення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися