До 30 сантиметрів снігу: коли й у яких областях будуть значні опади
Україна

До 30 сантиметрів снігу: коли й у яких областях будуть значні опади

6 січня, 11:50
0
0
Сподобалось?
0

В Україні очікується різке погіршення погоди. Частину областей накриє значний сніг. Подекуди приріст покриву навіть до 30 сантиметрів.

Синоптики зазначили, що складні погодні умови будуть внаслідок вторгнення арктичного повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на Півдні країни, передає 24 Канал.

Приріст снігового покриву до 30 сантиметрів

Погіршення погоди прогнозують вже на кінець цього тижня й початок наступного. Вдень 7 січня та протягом доби 8-го в Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях значний сніг, – приріст снігового покриву 10 – 20 сантиметрів. У Кіровоградській та Дніпропетровській – до 30.

В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях значні опади. Зокрема, дощ з переходом в сніг, а також ожеледь, налипання мокрого снігу. Приріст снігового покриву 5 – 15 сантиметрів.

Додали, що у центральних, східних та південних областях пориви вітру 15 – 20 метрів на секунду. Також будуть хуртовини та снігові замети. На дорогах більшості областей ожеледиця.

Також упродовж 7 – 9 січня з півночі на південь очікується значне зниження нічної температури до 13 – 20 градусів морозу. На Чернігівщині та Сумщині навіть до -25. У південній частині до 7 – 15 градусів морозу.

"Складні погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних служб та енергетичних підприємств, порушення та припинення руху транспорту на дорогах, погіршення умов життєзабезпечення населення", – зауважили в Укргідрометцентрі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися