Збиралися виїжджати, але син потрапив до лікарні: росіяни вбили матір із дитиною в Селидовому
Україна

Збиралися виїжджати, але син потрапив до лікарні: росіяни вбили матір із дитиною в Селидовому

16 лютого, 11:41
0
-1
Сподобалось?
-1

У Селидовому Донецької області 14 лютого внаслідок обстрілу російською армією місцевої лікарні загинули 35-річна Наталія Степаненко та її єдиний 9-річний син Ярослав Каменєв. Сім'я збиралася залишити місто, проте через хворобу хлопчика довелося затриматися.

Виховувала сина сама

Наталія Степаненко та її 9-річний син Ярослав жили в місті Селидове Курахівського району Донецької області.

Батько хлопчика помер ще до війни, Наталія сама виховувала сина. Знайомі кажуть, що нещодавно вона також поховала маму.

"Вона весь час працювала, старалася для Ярика, щоб йому нічого не бракувало, вся її увага була приділена єдиному синочку. Це дуже гарна родина. Наталія та Ярослав обоє світлі люди", – розповідає їхня колишня сусідка.

Ярослав навчався у третьому класі школи №17. Останні два роки через війну діти навчаються онлайн, Ярик не пропустив жодного уроку. Був дуже активний, тямущий, старанний, вчителька його хвалила. Він мав багато друзів серед однокласників.

Тетяна у вільний час любила бувати на природі, проводила фотосесії.

Готувались до евакуації, але малий захворів

Після того як по Селидовому стало прилітати частіше, Наталія вирішила, що треба виїжджати. Свекруха – викладачка місцевого училища – домовилася, що їх приймуть у Кривому Розі, у гуртожитку одного з інститутів. Їм уже навіть виділили кімнату.

Але тут захворів Ярослав. У нього кілька днів трималася температура під 40 градусів. Збивати вдавалося лише крапельницями, а без них дитина знову "горіла".

Ярика поклали до лікарні, сказали, що він постійно тут буде під крапельницями, доки температура не спаде і він не піде на поправку. Наталія була з ним.

У ніч на 14 лютого російські воєнні злочинці двічі вдарили по Селидовому ракетами С-300 та "Іскандерами", снаряди поцілили в лікарню та житлові будинки. Наталія та Ярослав загинули на місці. Також загинула 38-річна вагітна жінка, яка перебувала в цій медустанові на збереженні.

Загалом цієї ночі загинули п'ять мешканців Селидового.

Допомогти рідним Наталії та Ярослава можна, переказавши гроші на картку 5167 8032 9918 5053, Каменєва Людмила Володимирівна, бабуся хлопчика по лінії батька.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися