Удома зібрала 300 орхідей
Україна

Удома зібрала 300 орхідей

2 березня, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

В оселі Наталії Ребрик з міста Виноградів справжня квіткова казка. На вікнах, поличках, підставках сотні орхідей. Жінка за сім років зібрала унікальну колекцію цих прекрасних, тендітних квітів. Нарахувала їх приблизно триста і на цьому не думає зупинятися.

А почалося все з подарунка на день народження. Оскільки букетів не любить, бо ці рослини швидко помирають, то сказала запрошеним, щоб приносили орхідею в горщику. Так з’явилися перші 20 рослин. І почалося. Якщо чула, що подруги хочуть викинути зів’ялий вазон на смітник, забирала, доглядала – і квітка оживала. Згодом купувала різні сорти, обмінювалась з такими ж любителями. Щоб правильно доглядати за квітами, закарпатка читала спеціальну літературу, спілкувалася з іншими квітникарями. Зараз має понад 40 видів орхідей.

– Доглядати за ними не складно, але треба знати, коли і чим поливати, де тримати, як підживлювати, як розмножувати і як пересаджувати. При правильному догляді квітнути вони можуть практично цілий рік, – каже жінка.

За словами Наталії Ребрик, орхідея – одна з небагатьох квітів, які не викликають алергію. При цьому, деякі види рослин можуть виділяти приємний солодкий аромат. Свою колекцію на майбутнє жінка планує розширювати і каже, що мріє зібрати вдома хоча б 500 різних орхідей.

– Зараз у мене 300 рослин, але хочу більше. Інших кімнатних квітів наразі практично не маю: подарувала подругам та родичам, аби звільнити місце для улюблених орхідей, – посміхається Наталія Ребрик.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися