Посівний календар на березень 2024
Україна

Посівний календар на березень 2024

8 березня, 14:39
0
0
Сподобалось?
0

З початком весни у дачників і садівників з'являється багато клопоту. Список того, що потрібно зробити на городі в березні, значний. Це дуже відповідальний місяць, коли закладають основу майбутнього врожаю. Саме в березні настав час сіяти розсаду, висаджувати молоді дерева в саду і удобрювати ґрунт для майбутніх посівів.

Наш місячний посівний календар на березень 2024 року допоможе розпланувати роботу на ділянці в кожен день місяця. Місяць впливає на врожайність та здоров'я рослин, тому при плануванні робіт на ділянці варто враховувати фази нашого супутника.

1 березня - купівля та замочування насіння, посів у горщиках зелені та розсади цибулі. У саду можна заготовити живці з дерев та обробити сад фунгіцидами. У теплиці - прополювання грядок, видалення зайвих пагонів, мульчування грядок. Не рекомендується обрізати та пересаджувати рослини, травмувати коріння.

2-4 березня - на клумбі - посадка в'юнких і ампельних квітів, на підвіконні та в теплиці - посадка цибулі, часнику, зелені, редиски, кореневої селери. Можна прополоти бур'яни та прорідити саджанці, внести добрива. Не рекомендується замочувати насіння та прищипувати рослини.

5-6 березня - посадка будь-яких овочів та квітів, а також саджанців плодових дерев та ягідних чагарників. У теплиці - посадка капусти, моркви, картоплі та полуниці. Не рекомендується прополювати ділянку, розпушувати землю, пошкоджувати коріння рослин.

7-8 березня - не дуже врожайні дні. Можна обробити ділянку від хвороб та шкідників, обрізати хворі та сухі гілки в саду, побілити дерева, викопати врожай коренеплодів та цибулини квітів. Не рекомендується садити, пересаджувати та рясно поливати рослини.

9-10 березня - не варто садити нові культури, але можна доглядати вже посаджені рослини - прополоти від бур'янів, підлікувати, обрізати, внести добрива. У саду - побілка дерев та заготівля живців. Хороші дні для перекопування ґрунту та підготовки субстрату. 10 березня настане молодик - місячний посівний календар рекомендує нічого не сіяти.

11-13 березня - перекопування та розпушування ґрунту, санітарна обрізка дерев та кущів, заготівля живців, підготовка субстрату. Дозволено садити та пересаджувати кактуси, кімнатні квіти, вічнозелені рослини. Інші культури сіяти не рекомендується. Також не можна замочувати насіння та пікірувати розсаду.

14-15 березня - врожайні дні, коли можна посадити будь-які культури. Усі вони дадуть у майбутньому хороший урожай. 15 березня - вкрай вдала дата для посадки багаторічних квітів. У саду можна обприскувати та білити дерева, обрізати крону, лікувати хвороби. Не рекомендується міняти ґрунт у горщиках.

16-17 березня - посадка у відкритому ґрунті та теплиці зелені, полуниці, цибулі, моркви, часнику, бобових культур, на підвіконні - розсади овочів. Вдало пройде обробка саду та клумби від хвороб. Не рекомендується садити цибулинні квіти та викопувати цибулини, а також займатися пасинкуванням та живцюванням.

18-19 березня - дуже родючі дні, коли дозволено висаджувати та пересаджувати будь-які культури. Також можна підгодувати та обрізати квіти, вкорінювати живці, перекопати та замульчувати грядки на городі. У саду - побілка стволів, обрізка винограду, обприскування від жуків. Не варто використовувати отрутохімікати.

20-21 березня - вкрай вдалі дати для посадки ягідних чагарників: малини, смородини, винограду, агрусу та інших чагарників. На підвіконні дозволено посіяти салати та зелень, посадки решти культур краще відкласти. Не можна обрізати і прищипувати рослини, пошкоджувати коріння, відокремлювати живці - рани довго гояться.

22-23 березня - посадка будь-яких квітів та плодових дерев, укорінення живців, прищипка рослин, розмноження шляхом поділу. Не варто саджати овочі, але вже посіяні раніше можна підгодувати та прополоти від бур'янів. Не рекомендується викопувати цибулини та коренеплоди.

24-26 березня - дні повного місяця. Посівний календар радить нічого не саджати. Дозволено доглядати посаджені рослини, підгодовувати молоді дерева, перекопувати грядки і готувати субстрат.

27-28 березня - вдалі дні для посадки всіх квітів та плодових дерев, а також посіву розсади, особливо томатів. Також дуже добре пройде пророщування картоплі та підготовка насіння до посіву. Можна обробити ділянку фунгіцидом, але не варто вносити мінеральні добрива. Також не рекомендується пересаджувати квіти, інакше вони погано приживуться на новій меті.

29-31 березня - посів часнику, гірчиці, розсади гострого перцю та будь-яких пряних та ароматних рослин. На клумбі - посадка цибулинних та ампельних квітів, багаторічних рослин. Дерева та чагарники можна обприскати від шкідників. Дозволено посіви ранніх овочів у відкритий ґрунт, але не варто рясно їх поливати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися