За збір березового соку можна отримати штраф
Україна

За збір березового соку можна отримати штраф

23 березня, 10:15
0
0
Сподобалось?
0

Зараз у розпалі сезон збору березового соку. Ціни залежать від продавця: можна купити навіть по 5-10 гривень за літр з доставкою. А можна і по 100 гривень за трилітрову банку.

Втім, варто пам’ятати: на збирання березового соку потрібно отримати відповідний дозвіл. Крім того, заготовляти його можна не скрізь – наприклад, у скверах, парках та міських зелених зонах це робити заборонено. Покарання – штраф, розмір якого може сягнути 1 700 гривень. Є свої правила і для збору соку у лісах. Як повідомляє прес­служба Поліського лісового офісу ДП «Ліси України», для цього необхідно мати лісовий квиток. Отримати його можуть як фізичні особи, так і підприємства, які спеціалізуються на зборі та переробці природних продуктів.

Лісівники Рівненщини та Волині цього сезону планують зібрати не менше 70 тонн сирого соку та переробити його у понад 50 тонн готової продукції. Продають сік вони через сайт в інтернеті по 56 гривень за 1 літр чи 76 гривень за 3 літри.

Вільно збирати березовий сік люди можуть лише на своїх присадибних ділянках. Але й до цього треба підходити з розумом. Головне – не нашкодити дереву.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися