Який штраф за неявку по повістці: пояснення адвоката
Україна

Який штраф за неявку по повістці: пояснення адвоката

26 березня, 11:40
0
0
Сподобалось?
0

Триває мобілізація в Україні, і військовозобов'язаним, які не явилися у територіальні центри комплектування за повісткою для уточнення відомостей чи проходження військово-лікарської комісії, загрожує штраф 3 400 - 5 400.

Такі штрафи передбачені у Кодексі України про адміністративні правопорушення (ст. 210-1), розповів адвокат Владислав Мартинчук у коментарі "РБК-Україна". Експерт попередив, що, якщо людина не заплатить штраф добровільно, то його можуть стягнути примусово.

"…Також відомості про особу можуть бути внесені до Єдиного реєстру боржників, що має наслідком неможливість укладати будь-які угоди щодо відчуження належного боржнику нерухомого майна", - зазначив співбесідник.

За словами експерта, про те, що було накладено штраф, можна дізнатися кількома способами, зокрема, громадянин чи адвокат можуть звернутися із запитами до відповідного ТЦК. Мартинчук додав, що термін відповіді на запит громадянина становить 30 днів, а на документ від адвоката мають відповісти упродовж п'яти днів.

У центрі уваги законопроект про мобілізацію - сьогодні це варто знати

На початку цього року Верховна Рада у першому читанні вже підтримала проект закону про мобілізаційні заходи, який подав Кабмін. Зараз у парламенті розглядають правки, подані до документа, їх було понад 4 тисячі.

Нардеп Дмитро Разумков стверджує, що у законопроекті прописана мобілізація з 18 років. Водночас народний обранець, член комітету з питань нацбезпеки й оборони Юрій Здебський таке твердження заперечив.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися