Чи можуть журналісти бути заброньовані від мобілізації: у Раді все пояснили
Україна

Чи можуть журналісти бути заброньовані від мобілізації: у Раді все пояснили

1 квітня, 11:12
0
0
Сподобалось?
0

Нардеп, голова комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин прокоментував інформацію про те, що обговорюється питання бронювання журналістів. Він відповів, чи це можливо в українських умовах.

Про це народний обранець розповів у інтерв’ю виданню "РБК-Україна".

Юрчишин нагадав, що саме бронювання від мобілізації в Україні існує в інших важливих галузях. Тобто заброньованими можуть бути до 50% робітників певних підприємств чи відомств.

"Але говорити про саме бронювання журналістів не доводиться з багатьох причин. У нас, по-перше, немає такої розкоші, як в Росії, які просто всі федеральні канали забронювали, вони не призиваються на "СВО". У нас немає стільки мобілізаційного ресурсу, як в Росії", – пояснив нардеп.

По-друге, зазначив він, в Україні інформаційний напрямок не розглядається як окремий напрямок боротьби: "Інформаційний фронт як такий існує, але ми його ігноруємо. Ми сподіваємося на свідомість наших медіа".

Водночас Юрчишин зазначив, що мобілізація працівників медіа – це величезний козир, адже найкращі пресофіцери – це вихідці зі ЗМІ.

"Звісно, вони набагато краще працюють з журналістами, і розуміють, що показувати, як показувати, що журналіст нам не ворог, а людина, яка прийде, покаже ваш напрямок, а потім на цей напрямок приїде додаткова амуніція, зброя і волонтерська допомога", – розповів очільник комітету з питань свободи слова.

До слова, розглядаючи правки до законопроєкту про мобілізацію, парламентський комітет з нацбезпеки, оборони та розвідки відхилив прив’язування бронювання до зарплат. Можливість бронювання пропонують залишити для тих, хто працює на критично важливих підприємствах, в органах державної влади.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися