Як навесні влаштувати генеральне прибирання
Україна

Як навесні влаштувати генеральне прибирання

28 березня, 10:50
0
0
Сподобалось?
0

Весна – період не лише романтики та оновлення, а й генеральних прибирань. Традиційне велике прибирання напередодні Великодня можна починати завчасно, щоб не відкладати все на останній тиждень.

Фахівці кажуть, що для інколи прибирання може мати заспокійливий ефект. Рутинні дії щодо миття підлоги чи очищення кухні від непотребу дозволяють заспокоїтися та покращити концентрацію, що корисно для психічного та фізичного здоров’я. Як освіжити дім навесні, розповіло видання Express.

Порада 1

Найперше варто позбутися зайвого пилу. Винесіть килими на вулицю, щоб гарненько їх струсити. Килими можуть бути справжніми розсадниками бактерій, тож слід також регулярно їх мити. Лимонна кислота  (розвести у воді у пропорції 1:1) швидко справиться із застарілими плямами. У нагоді стануть також сода та оцет. Якщо килим має у складі вовну, віскозу чи шовк – не намагайтеся використовувати підручні засоби, такі килими слід здати у хімчистку.

Порада 2

Настав час також змінити постільну білизну, випрати не лише наволочки та підковдри, а й різноманітні пледи чи покривала.

Порада 3

Під час прибирання помістіть усі засоби для чищення в переносний кошик. Цей крок допоможе пришвидшити процес – вам не доведеться щоразу бігати до шухляд. Попередньо переконайтеся, що у вас є всі необхідні засоби для миття, а також захисні рукавички, щітки, ганчірки, губки тощо.

Порада 4

Використовуйте належну тканину. Щоб досягти найкращого результату важливо використовувати правильні матеріали. Оптимальним варіантом є мікрофібра. Для витирання келихів та посуду краще використовувати рушник із тонкого льону.

Порада 5

Використовуйте відповідні засоби для чищення, враховуючи нюанси щодо матеріалу та типу поверхонь. Перевірте етикетки, щоб переконатися, що ви обрали правильні засоби, інакше ви ризикуєте пошкодити меблі. Всі домашні лайфхаки варто спершу тестувати на невеликій прихованій поверхні.

Варто також подбати про безпеку. Експерт наголосив, що в рукавичках з латексної гуми руки потіють, особливо під час використання гарячої води з милом. Рукавички з нітрилу зручніші, але їх потрібно використовувати обережно під час роботи з корозійними хімікатами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися