Пишна сирна паска без випічки
Україна

Пишна сирна паска без випічки

8 квітня, 13:33
0
0
Сподобалось?
0

Рецептів цього десерту маса. Є сирна паска без випічки без яєць, зі згущеним молоком і без, із сухофруктами або горіхами - на будь-який смак.

Але необхідно знати кілька важливих нюансів. Відомий кухар Євген Клопотенко радить дотримуватися таких правил, щоб ваша паска без випічки вийшла ідеальною:

  • купуйте жирний сир, також він має бути сухим;
  • щоб сирна паска без випічки зі згущеним молоком мала ідеальну консистенцію, сир ретельно перебийте блендером або протріть через дрібне сито;
  • якщо ваш вибір - сирна паска без випічки з вершками, то обирайте ті, де вказано найбільший відсоток жирності. Так ваша страва матиме насичений молочний смак. Це ж стосується і вершкового масла.

Крім того, для більш яскравого смаку ви можете додавати різні начинки. Це можуть бути горіхи, цедра лимона, родзинки, курага. А сирна паска з цукатами без випічки, завдяки грі фарб, дуже сподобається маленьким дітям.

Дуже смачна сирна паска - рецепт від Клопотенко

Ця сирна паска не зовсім традиційна, а заварна. Для її приготування вам знадобляться:

  • 9% сир - 700 г;

· жовток - 5 шт;

· вершки 33% - 300 мл;

· масло вершкове - 100 г (жирність 82,5%);

· цедра лимона;

· мигдаль - 50-75 г;

· цукор - 150 г;

· ванільний цукор - 10 г;

  • сіль (за смаком).

Збийте сир блендером або протріть через сито. В окремому посуді з'єднайте жовтки, цукор (звичайний і ванільний) та сіль - збивайте, поки суміш не стане білою.

Налийте в каструлю 200 мл вершків і на повільному вогні грійте до появи пари, після чого влийте в яєчну суміш і перемішайте. Перелийте рідину назад у сотейник і варіть на повільному вогні до стану сметани. Паралельно обсмажте на повільному вогні мигдаль і дайте горіхам охолонути.

Змішайте суміш із сиром і розм'якшеним вершковим маслом, акуратно натріть туди цедру лимона. Далі - збийте 150 мл вершків до піків і поступово введіть у сирну суміш, перемішуючи лопаткою.

Переходимо до фінального етапу. Складіть марлю (бинт не підійде) в 4 шари і вистеліть нею форму. Викладіть туди готову масу, накрийте марлею і поставте на тарілку. Щоб паска застигла правильно, накрийте її ще однією тарілкою, а на неї поставте банку з водою. Приберіть десерт у холодильник і залиште на 6-7 годин, краще - на всю ніч. Уже до ранку вона буде ідеальною.

Царська сирна паска - рецепт без випічки з желатином

Чим хороша сирна паска - рецепт без випічки зможе повторити кожен. Немає потреби готувати опару, хвилюватися, чи підійдуть дріжджі. А якщо переживаєте, чи застигне сир, завжди можна використовувати желатин.

Інгредієнти:

  • 9% сир - 800 г;

· 20% сметана - 100 г;

· вершки - 100 мл (жирність 33%);

· цукор - 120 г (+ 1 ст. л. у вершки);

· вершкове масло - 80г;

· макова начинка - 50 г;

· молоко - 80 мл;

· желатин - 25 г;

  • ванілін (за смаком).

Робиться царська сирна паска без випічки дуже просто. Спочатку перетріть сир через сито або збийте блендером, додайте сметану, розм'якшене масло, цукор (звичайний і ванільний) і перемішайте.

Збийте вершки - спочатку робіть це на низьких обертах. Коли на поверхні з'явиться пінка, додайте 1 ст.л. цукру і продовжуйте збивати до піків. Потім введіть вершки в сирну суміш і акуратно перемішайте.

У молоко всипте сухий желатин і почекайте, поки він розбухне. Потім - поставте в мікрохвильовку на 20-25 секунд і влийте в сирну суміш, після чого знову збийте блендером.

Змішайте сирну масу з маковою начинкою, викладіть у форму, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник. Через 8-10 годин десерт буде готовий.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися