Готував помсту 15 років
Україна

Готував помсту 15 років

26 травня, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

На початку січня цього року у Запоріжжі чоловік застрелив жінку, а коли побачив правоохоронців, то застрелився сам. Виявилося, що він 15 років готував план помсти, однак припустився помилки – вбив жінку, яка не мала нічого спільного з його «кривдницею». Імена осіб у цій історії змінені.

Як зазначають у поліції, історія розпочалася з 1998 року. Вбивця, якого ЗМІ назвали Владиславом, був одружений на жінці Ірині, яка працювала у лікарні. У той час головного лікаря Олену та медсестру Світлану затримують за статтями про шахрайство. У суді Ірина розповіла, що головна лікарка просила її за гроші взяти вину на себе, однак та не погодилася. На засіданнях був присутнім і її чоловік Владислав. Врешті-решт у 2000 році обласний суд виправдав Олену, а медсестру Світлану засудили з випробувальним терміном. Проте головна лікарка вирішила помститися Владиславу й Ірині, кинувши в них пляшки із запальною сумішшю. Обоє вижили, однак майбутній вбивця вирішив поквитатися з кривдницею. Того таки року він замовив вбивство Олени. Двоє чоловіків мали кинути в жінку саморобний вибуховий пристрій. Але вбивство не вдалося.

Владислава затримали як замовника, і вже 2002 року засудили на 10 років в’язниці. Під час суду проти Владислава свідчила медсестра Світлана. Вона стверджувала, що чоловік неодноразово загрожував Олені. Після суду жінка переїхала до Запорізької області. Владислав же затаїв на неї образу і вирішив помститися.

У січні 2024 року, коли жінка вийшла з автобуса, той наздогнав її та вистрілив спочатку у спину, а потім контрольним у голову. Після вбивства він забрав у неї телефон і сів на лаву неподалік. Коли на місце прибули правоохоронці, той вистрілив собі в голову.

Проте правоохоронці з’я­сували, що загибла ніколи не виїжджала з Запоріжжя і не мала нічого спільного з вищезазначеною історією.

Чоловік, 15 років плануючи помсту, шукав жінку, чиє прізвище та ініціали повністю збігаються з медсестрою, яка колись давала проти нього свідчення. І, орієнтуючись тільки на цей факт, він знайшов, вистежив і вбив зовсім іншу людину. Та Світлана, яку він шукав, ще 2002 року вийшла заміж та взяла прізвище свого чоловіка, – дізналися журналісти.

Владислав, ймовірно, навіть не пам’ятав зовнішність Світлани, тому полював за невинною медсестрою. Він застрелився, так і не дізнавшись про свою помилку.

Віктор ПОЛІЩУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися