Що таке прибирання 20/10 і чому цей метод найкращий
Україна

Що таке прибирання 20/10 і чому цей метод найкращий

4 червня, 13:46
0
0
Сподобалось?
0

Ви знаєте, що час від часу потрібно прибирати в оселі, але лише одна думка про це утримує вас від того, щоб почати? Згодом у квартирі з'являється справжній безлад, а коли вам увже стає надто важко знайти важливі речі в цьому хаосі, ви починаєте прибирати щосили. Якщо це схоже на вас, тоді метод прибирання 20/10 вам точно підійде і допоможе впоратися з ситуацією.

Що таке прибирання 20/10

Це особливий підхід до наведення ладу, коли людина присвячує 20 хвилин прибиранню, а 10 хвилин робить заслужену перерву.

Головна ідея такого методу полягає в тому, щоб зайнятися під час цієї 10-хвилинної перерви чимось заспокійливим, приємним, що допоможе надихнути на прибирання та вплине на самопочуття. Ви навіть уявити собі не можете, як багато всього можна встигнути зробити за 20 хвилин, якщо знаєш, що після цього на тебе чекає відпочинок.

Багато людей ставлять перед собою надто великі цілі, намагаючись поприбирати все за один раз. І під час прибирання їх не покидають думки, скільки часу це займе чи коли вони закінчать цей неприємний процес. Якщо ставити невеликі цілі, їх буде легше досягти.

Що таке правило 20 хвилин під час прибирання: як усе організувати

Такого методу дуже легко дотримуватися, а ще він швидко і просто налаштовується. Насамперед потрібно обрати приладдя, яке вам знадобиться. Найчастіше використовуються:

  • органайзери для зберігання;
  • великі контейнери;
  • коробка для пожертв (якщо ви збираєтеся влаштувати генеральне прибирання);
  • мішки для сміття;
  • таймер.

Всі ці речі будуть необхідні, щоб прибрати простір у вашому будинку.

Тепер потрібно витратити 20 хвилин на цілеспрямоване впорядкування. Спочатку запустіть таймер на 20 хвилин, а потім починайте прибирати. Викиньте в мішки для сміття всі ті речі, яких ви вже хочете позбутися, у коробку для пожертв ті, які ще якісні, але вам не потрібні, в контейнери та коробки складіть усе, що вам не знадобиться найближчим часом, щоб воно не створювало безлад.

Тепер можете нагородити себе 10-хвилинним відпочинком. Зробіть собі горнятко чаю чи навіть дозвольте просто весь цей час просидіти в телефоні. Головне – розуміти, що ви заслужили на цю винагороду.

Продовжуйте робити короткі сплески активності та чергуйте їх з відпочинком у 10 хвилин. Так ви будете підтримувати високий рівень концентрації та мотивації. Повернутися до прибирання також можна й наступного дня, знову використавши цей метод. Необов'язково закінчувати все за один день.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися