Ситуація біля Бахмутки критична: в оточені більше ста військових, є убиті, поранені і полонені, підмога потрапила у засідку
Україна

Ситуація біля Бахмутки критична: в оточені більше ста військових, є убиті, поранені і полонені, підмога потрапила у засідку

15 жовтня 2014, 11:10
0
0
Сподобалось?
0

14 жовтня тривали постійні бойові зіткнення українських силовиків із терористами в районі автодороги Бахмутки на Луганщині,  повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. Українські позиції обстрілювали бойовики так званого 32-го козачого окремого округу «Війська донського» під керівництвом Дрьомова, які окопалися в лісовому масиві й мають на озброєнні близько 20 танків та два десятки одиниць іншої бронетехніки.

О 10.45 відбулося бойове зіткнення з бойовиками групи 24-ї бригади ЗСУ, яка йшла на підмогу 32-му блокпосту Нацгвардії. З нашого боку є втрати бронетехніки.

Близько 15-ї години група 80-ї аеромобільної бригади ЗСУ, що йшла на підмогу нацгвардійцям, потрапила в засідку. З нашого боку є втрати бронетехніки. Інформація про вбитих та поранених з'ясовується.

З 20.00 до 20.30 бойовики обстрілювали з мінометів опорний пункт 128-ї бригади ЗСУ поблизу села Чорнухіно Попаснянського району. О 21.30 відбувся повторний обстріл. Втрат із нашого боку немає.

Після півночі було обстріляно блокпост ЗСУ біля села Золоте Попаснянського району. Поранений один військовослужбовець.

Після 2-ї годині ночі бойовики обстріляли, а потім оточили місцевість поблизу 31 та 32 блокпостів Нацгвардії в районі Бахмутки. Почався бій.

На сьогоднішній ранок достовірної інформації про ситуацію на Бахмутці немає. Відомо, що в оточенні опинилося 112 бійців збройних сил та Нацгвардії. Ряд поранених та контужених військових потрапили в полон, у їх числі - один командир батальойну. Ситуацію, що склалася там, можна охарактеризувати як критичну. Конкретних відомостей про втрати бронетехніки, кількість убитих та поранених немає, оскільки підійти до місця бойового зіткнення неможливо через постійні обстріли з важкої техніки, яка окопалася в лісовому масиві.

Спроби представників ОБСЄ по телефону домовитися з керівництвом ЛНР про припинення вогню, були безрезультатними. Бойовики так званого «Війська донського» не підкорюються ЛНР, а діють на власний розсуд.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися