У братика і сестри – онко: юнаку з Сумщини необхідні кошти на обстеження за кордоном
Регіони

У братика і сестри – онко: юнаку з Сумщини необхідні кошти на обстеження за кордоном

4 грудня 2020, 18:17
0
0
Сподобалось?
0

Двоє діток Наталії Петрушенко з Конотопа на Сумщини ось уже два роки борються з онко.

Біда увірвалася в сім’ю у липні 2018 року, тоді у старшого сина Кості виявили медулярний рак щитоподібної залози. А уже в квітні 2019 року в трирічної на той час донечки Камілли діагностували – гострий лімфобластний лейкоз.

Юнак за цей час переніс кілька надскладних операцій, йому видалили пухлину розміром в два кулаки дорослої людини. 4-те оперативне втручання пройшло з ускладненням по неврології, були проблеми з мовою та руками. Наразі юнак готується до обстеження у Туреччині, адже останні контрольні аналізи показали невтішні результати.

«Рік назад у Кості була операція, ми також пройшли MIBG (різновид терапії), і сподівалися, що кальцитонін у нас впаде в рази, а він, на жаль, взагалі не знизився, а залишився на показнику – 11 000. За рік він виріс ще фактично на тисячу. Тобто кальцитонін не росте різко, але і зовсім не падає, а це означає, що організмі ще щось є. Тож, сину необхідне обстеження. Те ПЕТ-КТ (метод діагностики раку), яке пропонує лікарня в Україні не дуже інформативне. Воно не світить ракові клітини. Наразі я зв’язалася з лікарнею «Медіполь» в Туреччині, де нам робили третю операцію, там зможуть зробити необхідне обстеження», - каже мати хлопця Наталія.

9 грудня жінка разом з сином летять до Туреччини, наступного дня Костя повинен пройти ПЕТ-КТ. На жаль, коштів на це не вистачає, саме обстеження вартує 1 900 доларів. Також сім’ї необхідні кошти на переліт, проживання та тести на COVID-19.

«Коли ми минулого разу літали в лікарню, нам давали можливість безкоштовного проживання. Але зараз так не вийде, адже там також складна ситуація через коронавірус – палати забиті. Наразі вдалося зібрати 11 300 гривень, з них я уже 5 700 витратила на білети», – додала жінка.

Окрім того, боротьбу проти онко продовжує і Камілла. У Сумській області, в дитячій онкогематології, вона пройшла 3 блоки хіміотерапії. Щотижня дівчинка здає кров на аналізи, та проходить домашнє лікування. Вона приймає «Бісептол», «Ніфуроксазид» та «Укрлів» як підтримуючі поточні препарати з хімією. Батько дівчинки допомагати дитині відмовився.

Тож, сім’я звертається з проханням про допомогу до усіх небайдужих.

Реквізити для допомоги:

КАРТА «ПРИВАТБАНКУ»

5168 7427 2430 8246 Наталія Петрушенко (Камілла).

5168 7422 1545 9664 Наталія Петрушенко (Костя).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися