Для солдатів наліпили півтори тонни вареників
Львівщина

Для солдатів наліпили півтори тонни вареників

18 квітня 2016, 20:19
0
0
Сподобалось?
0

Півтори тонни вареників виїхали сьогодні у зону АТО з міста Винники на Львівщині. Їх ліпили діти трьох місцевих шкіл та їхні батьки. Картопля, борошно, приправа, цибуля — за кошти міської ради, батьків, церкви.

«Завтра зранку вони уже будуть у батальйонах. Веземо їх у сектор М — це маріупольський напрямок. Ділимося з 131-м окремим розвідувальним батальйоном, „Азовом“, „Донбасом“, 73-ю бригадою морських піхотинців. Ну і нашим веземо — у 8-й окремий батальйон української добровольчої армії», — розповідає Тарас Елейко, боєць 8-го батальйону, волонтер.

Одна школа передала 50 відер, інша 70, третя −120. Вареники із цибулею, маслом, частина залиті смальцем — щоби довше збереглися. Також місцеві господині приготували котлет та голубців.

«Час шкарпеток та засобів гігієни для армії давно минув. Цього уже є достатньо. Збираємо на тепловізори, для цього потрібні великі кошти. А люди і далі хочуть долучатися до допомоги — як не грішми, то працею. Тому у нас уже традиція — везти на Схід домашню їжу. Бійцям уже проїлися щоденні макарони на комбіжирі, перлова крупа і гречка. Домашню їжу розмітають просто на очах. Люблять і домашній печений „Яворівський пиріг“ — із картоплі та гречки», — додає боєць. Громадська організація «Золота молодь Винник» здійснила уже десяток поїздок на схід із такою допомогою.

«У школах ліплять і дівчата, і хлопці. Після уроків сідають разом з учителями, батьками, співають пісень, — розповідає Богдан Шустер із Винниківської міської ради. — Ось поспішаємо у дитячий садочок, бо там уже булочки печуть. Люди не втрачають надії і запалу.»

Джерело: Високий замок online


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися