Подружжя МАЛАНЧАКІВ
Львівщина

Подружжя з Львівщини під час карантину безкоштовно роздавало козяче молоко

5 липня 2020, 16:58
0
0
Сподобалось?
0

Молоде позитивне подружжя Андрій та Галина Маланчаки з Львівщини кілька років тому прийняли незвичне для молоді рішення: покинути місто та переїхати в стару «шевченківську» хатину в селі. За кілька років тут облаштували не лише побут, а й зробили справжній осередок зеленого туризму, розвели кіз, навчилися варити особливий сир. А в період карантину, щоб підбадьорити людей, покращити їхнє здоров’я, безкоштовно роздавали козяче молоко.

Їхня хатина притулилася боком до густого лісу на околиці села Когути Яворівського району. Тут нема людського гамору та гуркоту транспорту, лише пташиний спів будить тишу. А віднедавна ще й мекання кіз та голоси інших домашніх тварин доєдналися.

– Ми хотіли, щоб наші діти не жили на поверсі, а були ближче до природи, тому й вирішили перебратися в село, – з усмішкою розповідає 29-літній Андрій. – А всім відомо, що в селі без господарки ніяк.

Першу козу подарував двоюрідний брат Андрія. З його легкої руки й почала рости та розвиватися козина ферма. Подружжя навіть їздило на спеціальну ферму в Центральній Україні, щоб перейняти досвід та придбати собі породистих кіз. А бувало, що місцеві приводили і віддавали своїх рогатих, бо втомилися за ними доглядати. Є й особливі: англо-нубійської, зааненської та породи ламанч. Нині у господарстві Маланчаків 50 кіз. З них 28 дійних. Молодий господар навіть збудував спеціальну кімнату, в яку заходять по четверо тварин, і їм підключають доїльні апарати. Молоко здають або роблять з нього неймовірно смачний та екологічно чистий сир.

У єднанні з природою та далеко від цивілізації подружжя не лишається осторонь проблем суспільства. Знаючи про перебіг захворювання на коронавірус, карантинні обмеження, Андрій вирішив організувати незвичайну акцію, щоб підняти дух людей, оздоровити їх за допомогою козячого молока. Здавна йому приписують чудодійні властивості, які допомагають зміцнити імунітет і сприяють відновленню організму після важких хвороб. Тож чоловік організував незвичайну акцію – безкоштовно роздавав цей корисний напій людям у Львові та Новояворівську. А минулого року придумали благодійну вечірку в народному стилі – і зібрали майже 37 тисяч гривень для лікування хворої дівчини.

Дружина Галина в усьому підтримує свого коханого. Їхня маленька донечка Алітея ще не ходить до школи, а вже допомагає батькам – годує кіз. Маленький братик Ян поки лише пізнає світ, але йому дуже подобається різна живність у дворі. А ще подружжя часто приймає гостей і туристів, які люблять природу. Для них облаштували незвичайні фотозони. Дітки з радістю розглядають тварин, бавляться з гарненькими козенятками. Андрій зізнається, селянська праця важка і вихідних немає, але одразу ж додає – жодного разу вони не шкодували, що переїхали в Когути.

Руслана ТАТАРИН


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися