Захисник із Львівщини на протезі знову танцював на великій сцені
Львівщина

Захисник із Львівщини на протезі знову танцював на великій сцені

12 червня, 09:23
0
0
Сподобалось?
0

Олег Сливар, який дивом вижив після важкого поранення на Донеччині, після ампутації та встановлення протезу знову танцював на великій сцені під час звітного концерту народного ансамблю танцю «Верховинка» у Дрогобичі.

Про це повідомила сестра військового Анна Сливар.

«Те, що пережила я сьогодні під час звітного концерту та під час виступу мого Олега – емоції, які неможливо описати словами. Хоч і рідко кажу це, але, Олег Сливар, я пишаюсь тобою, і щаслива, що Бог подарував тобі друге життя, саме для таких моментів, саме для того, щоб люди не забували стільки Героїв на даний момент титанічно виборюють нашу свободу», – написала сестра Анна.

За інформацією журналіста із Дрогобича Ярослава Грицика, напередодні у Народному домі ім. І.Франка відбувся звітний концерт Народного ансамблю танцю «Верховинка». На сцені були представлені улюблені всіма народні, ліричні, дитячі, патріотичні, жартівливі хореографічні композиціїі. А ще було п’ять прем’єр – танці: «Аркан», «Я намалюю на папері», «Волинська полька», «Гопак» (наймолодша група).

«Та особливі емоції викликала нова хореографічна постановка «Люди – титани», в якій затанцював випускник ансамблю минулих років Олег Сливар. Цього вечора здійснилася його мрія та обіцянка – знову вийти на сцену у складі «Верховинки». Адже молодий чоловік втратив на фронті ногу і, попри все, таки танцював на протезі. Справді, людина-титан, символ незламності духу, якому всі довго аплодували стоячи», – написав Грицак.

Олег Сливар родом із Дрогобича, що на Львівщині. Йому 26 років. До служби в армії професійно займався народними танцями. З літа 2022 року мобілізувався до Нацгвардії, воював на Донеччині, де й зазнав численних осколкових поранень ноги під час мінометного штурму.

Оскільки евакуація була неможлива через щільний обстріл, ввів собі знеболювальне і чекав декілька годин на порятунок.

Під час евакуації йому вкололи другу дозу знеболюючого, а згодом у стабпункті він отримав дозу морфія і зупинилося серце. 30 хвилин наполегливий лікар робив прямий масаж, хоч по протоколу мав право зупинитися. І завдяки цьому Сливар вижив.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися