Володимир ВЛАСОВ з дружиною Тетяною
Україна

П’ять місяців був прикутий до ліжка

7 жовтня 2023, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

Володимир Власов з Черкас з перших днів війни пішов захищати Україну. І буквально на початках попав під обстріл і отримав важкі поранення ніг. Медики робили все можливе, але зізналися, що навряд чи зможе ходити…

– Прилетіла міна, я її навіть не чув. Було таке враження, наче спіткнувся. Хотів піднятися, а ноги, як ватні, не тримають зовсім, – розповідає Володимир.

Чоловікові перебило одну ногу та розтрощило суглоб на іншій. Осколками поранило печінку. З важкими травмами його доправили у госпіталь Дніпра. Дружина Тетяна нічого не знала про це, але серце передчувало біду, бо кілька днів не могла зв’язатися з чоловіком. А коли почула, що він поранений, одразу вирішила їхати до нього.

Жила разом з Володимиром у лікарні. Місцеві медики робили все можливе й неможливе – і врятували обидві ноги. Дружина не відходила від лежачого чоловіка, дні і ночі доглядала. Він лежав, як колода, ноги дубові. По кілька разів на день приходили до нього різні спеціалісти і хитали головами: боротися треба довго, реабілітація непроста.

– Він лежав п’ять місяців. І лікарі не давали позитивних прогнозів. Інвалідний візок і милиці – тільки таке казали, – пригадує Тетяна. – Але ми не втрачали надії, робили масажі, вправи різні. Яке це було щастя, коли він зробив перший крок.

І хоч кістку ноги тримає титанова пластина, чоловік запрошує на танець кохану дружину.

– Спочатку я танцював з паличкою. А потім помітив, що музика так мене відволікає, що забуваю про біль, ніби літаю, – посміхається Володимир. – То відкинув ту палку. Коли лунає танго – душа перевертається, негатив зникає. Тепер я повірив, що й музика теж вміє лікувати.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися