Українські підлітки ризикують життям задля популярності
Рівненщина

Українські підлітки ризикують життям задля популярності

3 березня 2020, 17:45
0
0
Сподобалось?
0

Відео, де двоє підлітків схопилися за металеві конструкції ззаду потяга під час руху, опублікували на своїй сторінці в соціальній мережі самі виконавці. 2 березня поліцейські зареєстрували цей факт та розпочали перевірку.

Про це повідомляє пресслужба поліції у Рівненській області.

Розшукувати порушників взялися працівники ювенальної превенції обласного управління та Рівненського відділу поліції. Менші ніж за добу правоохоронці встановили особи неповнолітніх руферів. Ними виявилися двоє 15-ти та 16-річний жителі Рівного, двоє з яких навчаються в одному із профтехучилищ, а один – в школі обласного центру.

Як пояснили вони поліцейським, спочатку хотіли вилізти на вишку, втім передумали. Адже поїздка електричкою, були впевнені, збере більше лайків та підписників у соцмережах. А найголовніше – додасть адреналіну.

У присутності батьків на 16-річного підлітка, який досяг віку адмінвідповідальності, ювенальні поліцейські склали адміністративний протокол за частиною 1 статті 109 КУпАП (порушення правил по охороні порядку і безпеки руху на залізничному транспорті). На його маму — протокол за частиною 1 статті 184 КУпАП (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей).

Відповідальність за дії двох 15-річних хлопців нестимуть батьки: на них склали адмінпротокол за частиною 3 статті 184 КУпАП.

Після проведеної профілактичної бесіди всі троє порушників, які є із благополучних сімей, зізнались, що займаються такими небезпечними речами вже близько двох років. Однак, тепер запевнили, що першого березня – було востаннє. Як з’ясувалося, двоє підлітків вже потрапляли в поле зору правоохоронців: один — притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку, а інший — до адміністративної.

«Невідомо скільки часу тривали б такі небезпечні розваги підлітків, тож, попри неприємність перебування у поліції та відповідальність, можливо, поліцейські таким чином запобігли непоправному, — підкреслила начальник відділу ювенальної превенції поліції Рівненської області Ірина Чорна. — Хотілося б щоб всі зрозуміли наскільки такі дії небезпечні та тягнуть за собою відповідальність перед Законом».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися