«Залишився з побратимами»: історія воїна ЗСУ з Рівненщини, якого росіяни стратили в Авдіївці
Рівненщина

«Залишився з побратимами»: історія воїна ЗСУ з Рівненщини, якого росіяни стратили в Авдіївці

28 лютого, 10:45
0
-1
Сподобалось?
-1

Микола Савосік, якого росіяни разом із побратимами розстріляли в Авдіївці, не був пораненим і міг вийти, проте залишився та прикривав інших воїнів.

Про це розповіла у Facebook жителька Рівненщини Любов Климчук.

Микола Савосік родом з Рівненської області. Хлопець був сиротою і його виховував дядько – Руслан Савосік. Відомо, що воїн не був поранений, проте вирішив залишитися зі своїми побратимами.

"Коли українських військових евакуйовували з того пекла, декількох поранених бійців забрати просто не вдалося. Микола, який не був пораненим і міг залишити Авдіївку, не покинув своїх побратимів і залишився на "Зеніті" разом з ними. Він прикривав побратимів вогнем до останнього – аж доти, поки не скінчилися набої", – йдеться у дописі.

Знайома дядька загиблого воїна Лора Дудник повідомила, що Микола Савосік захищав Україну від перших днів повномасштабної війни. На фронт він пішов добровольцем.

"Своїх дітей Микола не встиг зростити. Микола – сирота, нечисленні відео надсилав своєму дядькові. Саме він і відчув, що з Миколою біда в ці страшні дні в Авдіївці. Але все ж сподівався, що минеться, племінник повернеться. Може, так би й вийшло, але Микола був надзвичайно людяною людиною, він не зміг кинути 5 поранених побратимів. Нелюди розстріляли їх, і відео з їхніми змученими тілами розповсюдили соцмережами. Все, що ми можемо зробити для Героя – пам'ятати", – написала Лора Дудник.

Страта воїнів ЗСУ в Авдіївці

Українські військові в ніч проти суботи, 17 лютого, залишили свої позиції та вийшли з Авдіївки. Згодом стало відомо, що російські терористи розстріляли українських захисників, які були пораненими та погодились здатися в полон.

У 110-ї ОМБр це підтвердили, зазначивши, що окупанти цинічно вбили захисників України.

"На оприлюдненому ворогом відео із захопленої позиції "Зеніт" родичі опізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника – загиблими. За нашими даними, ворог також розстріляв Олександра Зінчука та Миколу Савосіка", – розповіли в 110-й ОМБр.

Про шостого бійця інформація наразі не підтверджена, можливо, він був із суміжного підрозділу, зазначили у бригаді.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися