Аби втілити мрії 5-річної доньки із ДЦП тернополянка почала створювати унікальні новорічні іграшки
Тернопілля

Аби втілити мрії 5-річної доньки із ДЦП тернополянка почала створювати унікальні новорічні іграшки

1 грудня 2021, 15:17
0
0
Сподобалось?
0

Таких оригінальних іграшок на ялинку ви не знайдете у жодному магазині. Майстриня з Тернополя Вікторія Антоляк виготовляє їх з вовни. На новорічних кульках оживають засніжені пейзажі та герої зимових казок, символи прийдешнього року та ангелики. На таку творчість жінку надихнула донечка.

Маленькій Ані п’ять рочків. Але вона від народження бореться за своє життя. А з нею – і вся її сім’я: тато, мама і старший братик. У дівчинки дитячий церебральний параліч. Аби Аня мала можливість рухатися та розвиватися, рідні докладають неймовірних зусиль. Реабілітація таких діток дуже дороговартісна. І Вікторія знайшла захоплення, яке не лише відволікає від непростої буденності, а й допомагає втілити донеччині мрії.

А почалося усе з майстер-класу, на який запросили мам діток з особливими потребами. Вікторії робота з овечою шерстю дуже сподобалася.

– Вона приємна на дотик і тепла. Працюючи з вовною, я стала відпочивати. Бо робота клопітка і дозволяє відволіктися від усіх проблем. А ще приносить велике задоволення, – зізнається жінка.

Перші свої іграшки вона роздаровувала. Та коли минулого року виникла потреба придбати для Ані вертикалізатор, аби дівчинка могла займатися, стоячи у ньому, мама наважилася виставити свої роботи на продаж. Спочатку відгукнулися рідні, друзі, однокласники та одногрупники Вікторії. Згодом їй на сторінці у «Фейс­буку» почали писати незнайомі люди з різних міст та областей з проханням створити і на їхню ялинку таку красу. Так іграшки Вікторії Антоляк розлетілися по Україні, а в Ані з’явився такий потрібний пристрій.

– Хай Господь допомагає кожному! – зі словами великої вдячності каже майстриня.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися