На зрізі дерева ­комунальники побачили хрести і лики Богородиці з Ісусом
Тернопілля

На зрізі дерева ­комунальники побачили хрести і лики Богородиці з Ісусом

25 січня 2022, 17:30
0
0
Сподобалось?
0

Нещодавно список святинь храму архістратига Михаїла Православної церкви України в містечку Бучач на Тернопільщині поповнився несподіваною знахідкою – двома нерукотворними хрестами, зображення яких проступило на зрізі ясена.

Ще влітку біля Свято-Михайлівського храму взялися зрізати старі дерева, котрі дуже його затіняли й могли становити небезпеку. Порізані колоди відправили на склад місцевого господарства, а ближче до зими комунальники взялися їх рубати на дрова. На розколотих половинках колоди зі старого ясена вони побачили два чіткі обриси хрестів. Один був трохи більшим і темнішим на світлому фоні, а другий навпаки. Про дивовижну знахідку одразу повідомили парафію Свято-Михайлівського храму. І тепер святині зберігаються у цій церкві. На храмове свято 21 листопада, тобто у день архістратига Михаїла, їх освятили і виставили для поклоніння у первісному вигляді. Хоча дехто радив вирізати самі хрести і помістити їх у рамки. Але вирішили нічого не чіпати. На Тернопільщині це перше таке об’явлення нерукотворного образа хреста за останні майже пів століття. Ті, хто бачив і торкався його, вражені, бо зображення наче намальоване. Скептики можуть подумати, що до цього доклалася людська рука, але хрести на зрізі без найменших нерівностей чи зарубинок і геть зливаються з поверхнею дерева.

– Що це може означати? Те, що будуть якісь зміни для людства, щось нам каже Господь… Щоб людство не впадало у відчай і не розчаровувалося, дається цей хрест… Це знамення для християн має дуже велике значення! – так прокоментував цю подію настоятель церкви.

Та на цьому дива не закінчилися. Спочатку на одній з колод стали помічати обриси ще одного зображення, яке ставало усе чіткішим. Врешті на дерев’яному зрізі проступив лик Божої Матері. А через трохи парафіяни спостерігали, як почав проявлятися ще й образ Ісуса Христа з терновим вінцем на голові.

На подібне зображення нерукотворного хреста Господнього натрапили лісівники, коли рубали ліс біля села Оріховиця на Закарпатті. Сталося це у липні 2021 року. Під час розпилювання бука ланцюг бензопили раптово почав відскакувати від дерева, і майстер розпиляв його там, куди потягнуло пилку. Щоб подивитися, чому колода така тверда, працівники розрубали її і в самій серцевині побачили зображення хреста. Знахідку передали Ужгородському греко-католицькому Хрестовоздвиженському кафедральному собору, де вона й зберігається.

Ніна РОМАНЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися