«Зв’язувала та закривала рот металевими ланцюгами»: на Вінниччині жінка катувала 12-річного сина
Вінничина

«Зв’язувала та закривала рот металевими ланцюгами»: на Вінниччині жінка катувала 12-річного сина

6 жовтня 2023, 11:08
0
-1
Сподобалось?
-1

На Вінниччині судитимуть матір, яка посадила власного 12-річного сина на ланцюг. Таким чином 38-річна жінка виховувала дитину, бо та не слухалася.

Хлопчик мешкає з бабусею, яка доручала йому домашню роботу по господарству. Він відмовлявся її виконувати, бо вважав, що це йому не під силу. За це мати його карала, повідомили у Нацполіції Вінниччини.

З'ясувалося, що через цю ситуацію дитина неодноразово тікала в з дому. Проте жінка не зверталася до поліції, щоб знайти сина. Також відомо, що про знущання неповнолітній нікому не розповідав. 18 липня жінка приїхала до своєї матері та взяла з собою заздалегідь підготовлені ланцюги і навісні замки.

“Мати зв’язала руки та ноги своєї дитини металевими ланцюгами, які закріпила між собою навісними замками, закривши його рот цим ланцюгом та утримувала в приміщенні літнього душу, – йдеться у повідомленні.

"Коли вона їхала на роботу, то посадила хлопчика у свій автомобіль. На час, коли їй було необхідно залишити транспорт, мати прикріпила неповнолітнього ланцюгами до керма, щоб дитина не втекла. А після повернення додому вона знову замкнула хлопчика у металевій конструкції".

На ніч мати забрала сина до хати й годувала, однак він спав на підлозі, прикутий до труби. Вранці вона послаблювала ланцюги. Це дало можливість дитині звільнитися та втекти до знайомої у сусіднє село. Там хлопчик розповів про все, що з ним відбулося. Своєю чергою та жінка повідомила про працівників відповідних служб.

За словами матері, таким чином вона намагалася "перевиховати" сина, який постійно втікає з дому та відмовляється допомагати по господарству. Працівники ювенальної превенції та соціальні служби вивчили ситуацію в родині та помістили малолітнього до реабілітаційного центру, де він наразі і досі перебуває.

Наразі обвинувальний акт стосовно жительки Хмільницького району передали до суду. Жінку обвинувачують у вченні злочину за частиною 1 статті 127 Кримінального кодексу України (Катування, тобто будь-яке умисне діяння, спрямоване на заподіяння особі сильного фізичного болю чи морального страждання, вчинене з метою примусити її вчинити дії, що суперечать їх волі, з метою покарати її за дії, вчинені нею, або з метою залякування її).

У вересні матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано до суду. У разі доведення винуватості жінці загрожує до шести років в’язниці.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися