На Вінничині в пам’ять про загиблого сина - пілота відкрив ветлікарню
Вінничина

На Вінничині в пам’ять про загиблого сина - пілота відкрив ветлікарню

14 січня, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

Для своїх батьків Сергій Бондаренко з міста Липовець, що Вінниччині, був особливою гордістю. Адже син здійснив свою дитячу мрію – став військовим пілотом. У перші дні війни кинувся захищати повітряний простір країни. Рашистська ракета забрала молоде життя. Страшна новина ледве не вбила батька: він переніс інсульт і впав у важку депресію. Кілька місяців не виходив з дому, але одна зустріч допомогла йому відродитися.

У 26 літ обірвався політ

Удома та школі всі знали, що Сергій хоче стати військовим. Він цікавився історією, стрільбою з різних видів зброї. Любив досліджувати військові стратегії під час різних воєн. В Одеському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою вчився відмінно, закінчив з відзнакою. А згодом – льотний факультет Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Став штурманом у 18-й окремій бригаді армійської авіації імені Івана Сікорського Повітряних сил ЗСУ. Був відданий своїй роботі та дуже любив небо. Коли почалася війна, Сергій боронив повітряний простір Херсонщини, не допускав прориву противника в напрямку Миколаївщини. 26-річний військовий льотчик загинув 6 березня 2022 року на Миколаївщині. Під час бою ворог збив ракетами два українських гелікоптери. Батько поїхав, щоб опізнати сина. Побачив знайомий медальйон, який Сергій завжди носив на шиї. Досі не знає, як пережив похорон. Мліли мати, наречена.

– Він був чесним, справедливим, розсудливим, – ридала кохана дівчина. – Завжди допомагав. То котика шкодує біля під’їзду, то друзів, рідних, знайомих. Наша історія кохання обірвалася назавжди. Три роки поспіль разом, де б не були. Могло бути продовження світле, гарне. Завжди буду його кохати!

На честь загиблого Героя перейменували вулицю, на якій нині проживають його батьки.

Мама, сестра, рідні, друзі не вірили, що Сергій вже ніколи не прийде в гості, не пожартує з ними. Та найбільше боліла втрата дитини батькові. Слізьми не міг виплакати своє горе. Всі переживання тримав у душі! Ні з ким не хотів ділитися. Чорний ходив. Тоді у нього стався інсульт. Довго лікувався. Поруч завжди були дружина, донька. Але бажання вертатися до життя у чоловіка не було…

Рентген та УЗД – для тварин

Ще у 2019-му Бондаренки купили закинуте приміщення. Голова сім’ї планував відкрити тут ветклініку, був шанованим ветлікарем у місті. Але після загибелі сина все втратило сенс. Чоловік навіть не хотів вертатися до колись улюбленої роботи. Якось на вулиці Миколу Бондаренка зустрів працівник Липовецької селищної ради. Він зумів достукатися до батьківського серця, наголосивши, що син точно не хотів би, щоб батько так страждав. «Маєте щось робити. У пам’ять про Сергія. Пропоную взяти участь в грантовому конкурсі від Фонду «МХП – Громаді» в партнерстві з Міністерством ветеранів України. Як виграєте кошти – зможете зробити ремонт і відкрити ветклініку», – наголосив чиновник.

Микола Валентинович розповів про цю зустріч дружині Марії, і вона порадила спробувати. Знайомі допомогли написати грант. Бондаренко пройшов у фінал і дізнався, що із понад 600 претендентів він посів четверте місце. Вражений перемогою, чоловік щиро дякував за віру в нього.

– Цей конкурс, фактично, повернув мене до життя, – розповідав журналістам батько Героя. – Я отримав 658 тисяч гривень. Доклав і свої заощадження та взявся робити ремонт у закинутому приміщенні. Працював і тішився, бо син би мене точно похвалив. Щоб вшанувати його пам’ять, хотів все зробити якнайкраще. Подумки розмовляв з ним. За два місяці відкрив ветеринарну аптеку та цілодобову ветклініку з рентген-апаратом, операційною та УЗД для тварин. Спочатку люди дивувалися, що то за назва – «БМВ»? А ми розкрили секрет. Вона має подвійне розшифрування: «Болить? Ми вилікуємо» або «Бондаренко Микола Валентинович».

У перші дні до цієї клініки почали приїжджати не лише люди з міста, а й з навколишніх громад. Бо раніше, щоб полікувати тварин, треба було добиратися аж до обласного центру. А тепер кваліфікована допомога надається на місці. Батько повністю віддався роботі, бо вірить, що син з небес дивиться і радіє за нього.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися