Українська діаспора з Ганновера передала волинянам 10 тонн гуманітарної допомоги
Волинь

Українська діаспора з Ганновера передала волинянам 10 тонн гуманітарної допомоги

15 лютого 2015, 19:03
0
1
Сподобалось?
1

Настоятель та прихожани Української Греко-Католицької Церкви святого Володимира з міста Ганновер (Німеччина) та громада українців Нижньої Саксонії зібрали та передали Благодійному фонду «Волинь-2014» десять тонн гуманітарної допомоги. Це одяг, взуття, медикаменти, засоби гігієни, матраци, а також продукти харчування.

Все, що зібрали в Німеччині, Благодійний фонд «Волинь-2014» передає на потреби українських військовослужбовців, які перебувають в зоні проведення антитерористичної операції, та у медичні заклади. 
В коробках з одягом та продуктами харчування були листи від маленьких жителів Ганновера з словами вітання та підтримки українських військових. 

Благодійники передали роті міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області продукти харчування та медикаменти, намети та спальні мішки.
Також для потреб Луцького гарнізонного військового госпіталю передали дороговартісне іноземне медичне обладнання та медикаменти. З прийомом останніх уже на території мед закладу несподівано виникла проблема.

Як це пише ZIK, місцеві провізори відмовилися приймати надані їм препарати, посилаючись на те, що медикаменти не сертифіковані згідно з чинним законодавством України.

«Ви розумієте, ці лікарські засоби не зареєстровані в Україні, вони повинні прийти на нашій державній мові, розумієте. Чи ні? От і все, які питання?», - заявив провізор відділення медичного постачання госпіталю Анатолій Ведьмов

Як виявилося в ході розмови, військовий госпіталь замовляв препарати з відповідними діючими речовинами, тому провізор погодився самостійно перевірити їх та прийняти для лікування бійців у госпіталі, але, на його думку, це суттєво «затягне» час.

«Я прийму їх і перевірю по Інтернету, якщо це дійсно з Ганновера. Зайду і подивлюся, якщо це лікарські засоби, що зареєстровані там згідно з законодавством, то будуть прийняті і згідно з нашим законом», - повідомив Анатолій Ведьмов

Натомість Благодійний фонд «Волинь-2014» дякує українській діаспорі з Ганновера за надану гуманітарну допомогу. Окрему подяку благодійники висловлюють лучанину Олександру Лазуці за контакти з українською діаспорою.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися