16-річна лучанка, яка постраждала під час невдалого екстремального стрибка, прийшла до тями
Волинь

16-річна лучанка, яка постраждала під час невдалого екстремального стрибка, прийшла до тями

24 лютого 2015, 08:01
0
0
Сподобалось?
0

Як ми повідомляли, у 15 лютого у Луцьку під час стрибків роуп-джамперів з 43-метрової вежі, сталася трагедія. Виконуючи стрибок тандемом з каната обірвалася юна пара закоханих. 19-річний хлопець із Рожища загинув через три хвилини після падіння на землю. Його 16-річну кохану Вікторію Романчук з Луцька лікарі змогли доставити у медзаклад. Реаніматологи практично зробили неймовірне, хоча дівчина отримала одразу кілька травм несумісних із життям. 23 лютого Вікторія вийшла з коми і почала реагувати на мову. Вона відкрила очі і почала впізнавати людей. Про це нам розповіла її мама Жанна Олексіївна.

– Коли я прийшла до донечки, лікар їй сказав: «Подивись хто до тебе прийшов – твоя мама. Тоді Віка стрепенулася, у неї навіть губи затремтіли, їй захотілося плакати, – розповідає Жанна Олексіївна.

Внаслідок падіння приблизно з висоти 30 метрів у дівчини зафіксовано перелом обох нижніх кінцівок та однієї руки, відкрита черепно-мозкова травма, перелом ребер і лицьових кісток черепа, забій легень та серця, нині у її рідних зажевріла Надія на щасливе одужання Вікторії. Вона вже пережила кілька складних операцій. Зокрема одразу два хірурги-травматологи одночасно по часточках складали їй кістки на нижніх кінцівках. Обидві ноги дівчини тепер в апаратах Єлізарова. Поламана рука у гіпсі. Інша рука ніби ціла, але поки що рефлекси не працюють. Поки що самостійно дихати дівчина теж не може. Вона підключена до різних апаратів. Коли лікарям вдасться перебороти кризу, на дівчину очікує ще багато складних операцій, тривале лікування та реабілітація.

Нині рідним Вікторії потрібна допомога, адже на все необхідно мати кошти, а боротьба за життя тільки почалася.

– Коли це сталося, я найбільше боялася, що лишуся зі своєю бідою сама. Дуже дякую небайдужим людям, які допомагають, – каже Жанна Олексіївна.

Нині допомога дуже потрібна. Кошти можна перераховувати на картку Вікторії у ПриватБанку, на яку вона отримувала стипендію, за номером: 5168 7572 1176 3117.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися