У Луцьку правоохоронці затримали колишню голову МСЕК, яка ховалася від виконання покарання
Волинь

У Луцьку правоохоронці затримали колишню голову МСЕК, яка ховалася від виконання покарання

15 червня 2015, 23:20
0
0
Сподобалось?
0

З часу набуття законної сили обвинувальним вироком щодо голови Луцької міської медико-соціальної експертної комісії, яка вимагала й отримувала хабарі від лучан за підтвердження групи інвалідності, минуло півтора місяці. Увесь цей час посадовиця ухилялася від виконання рішення суду й перебувала у розшуку. у суботу, 13 червня, її затримали та помістили до слідчого ізолятора. Надалі голова МСЕК відбуватиме покарання у виді реального позбавлення волі, інформують у прес-службі прокуратури Волині.

Голову МСЕК та двох її колег у квітні 2014 року затримали «на гарячому» під час одержання хабаря від лучанина, з якого вони вимагали 3 тисячі гривень за підтвердження третьої групи інвалідності. Загалом підтвердилося 25 епізодів злочинної діяльності лікарів, які «заробили» майже 23 тисячі гривень на інвалідах. 
Вироком Луцького міськрайонного суду усіх трьох медиків було визнано винними у вчиненні корупційного правопорушення. 
Голові Луцької міської медико-соціальної експертної комісії призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а обом лікарям – у виді 4 років позбавлення волі зі встановленням 2-річного іспитового строку. Усіх трьох ескулапів позбавлено права 3 роки обіймати посади в закладах охорони здоров'я.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися