На Волині судили лікарку МСЕК: її спіймали на хабарі
Волинь

На Волині судили лікарку МСЕК: її спіймали на хабарі

26 грудня 2023, 15:32
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку судили лікарку медико-соціальної експертної комісії за зловживання впливом. Жінка отримала від пацієнта 10 тис. грн в обмін на сприяння в отриманні документів про інвалідність.

Як йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, лікарка працює у Волинській обласній психіатричній лікарні, а в 2016 році була прийняла за сумісництвом на посаду лікаря-психіатра психоневрологічної спеціалізованої МСЕК, пише Zahid.net.

У липні цього року до комісії звернувся чоловік, який хотів отримати групу інвалідності, оскільки з дитинства хворів на епілепсію. Його відправили на стаціонарне лікування. Під час розмови з ним лікарка запропонувала «вирішити питання» з отриманням групи.

«Повідомила [пацієнту], що згідно його медичної документації недостатньо даних для встановлення групи інвалідності, окрім того, групу інвалідності наразі дуже складно отримати, особливо особам призовного віку, оскільки документи на них ретельно перевіряють, і він сам не зможе їх зібрати. Однак вона, як член психоневрологічної спеціалізованої МСЕК, в силу займаної посади може посприяти йому у цьому», – йдеться у вироку.

Пацієнт запропонував їй 10 тис. грн, на що психіатриня погодилася. 6 листопада чоловік передав лікарці обумовлену суму, яку поклав у пакет з чаєм та алкоголем. Після цього жінку затримали і відкрили щодо неї кримінальне провадження.

На судовому засіданні лікарка повністю визнала провину та заявила про розкаяння. Суддя Вячеслав Покидюк визнав жінку винною у порушенні ч.2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом) і призначив їй 34 тис. грн штрафу.

Вирок поки не набрав законної сили, обвинувачена може подати апеляцію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися