У Луцьку псевдоволонтери АТО експлуатують калік
Волинь

У Луцьку псевдоволонтери АТО експлуатують калік

18 червня 2015, 11:34
2
0
Сподобалось?
0

В останні місяці Луцьк буквально заполонили псевдоволонтери з неіснуючих або шахрайських фондів, які нібито допомагають бійцям АТО, їхнім дітям чи матерям. На відміну від організацій, які виконують реальну роботу, ці працюють більш агресивно. Люди зі скриньками та бейджами з промовистими назвами «фондів» походжають у найбільш людних містах, залазять навіть у громадських транспорт і збирають чималі суми грошей, які навіть не сняться зараз справжнім волонтерам.

Але вчора двоє луцьких волонтерів Наталка Толмачова та Мирослав Ватащук натрапили на ще більш вигадливих і огидніших шахраїв. Поблизу універмагу «Луцьк» вони натрапили на хлопця у візочку, який був одягнутий у камуфляж. Поруч у спеціально виготовлених відеречках, забитих майже під вершечок різними купюрами, були тисячі гривень. Неповносправний позиціонував себе як інвалід АТО. При ньому були також його рідний батько та його «волонтерка» - представниця від фонду «Аксон» з міста Нова Каховка Херсонської області, який… зареєстрований на самого ж неповносправного Олексія. Тобто якщо колись й судитимуть, то самого інваліда.

Розбиратися з дивним тріо приїхав активіст Сергій Абрам, який створив у «Фейсбук» групу «Увага Луцьк!!! Псевдоволонтери, шахраї!». Усю компанію супроводили до Луцького міськвідділу міліції. Тут вони пообіцяли, що залишать територію міста, хоча слова не дотримали і таки вийшли на вечірній заробіток. Також Олексій, який є неповносправним від народження (для думаючих людей це видно неозброєним оком), повідав, що він дуже добра людина і зібрані гроші роздає нужденним.

До речі, нещодавно Олексій зі свитою гастролював у Львові. Там, щоб ще більше розжалити людей, псевдо волонтерка, нап’яливши українського віночка на голову, представлялася дружиною «скаліченого бійця АТО».

Після Луцьку шахраї попрямували до столиці. Там заробітки обіцяють бути ще вдаліші.

Волонтери, активісти і журналісти звертаються до усіх небайдужих громадян, які справді готові жертвувати на потреба бійців АТО, бути більш пильними. У той час як продуктові візочки «Самооборони», «Правого сектору» та інших організацій у супермаркетах стоять напівпорожні, у скриньках для збору коштів на дні видніється якийсь дріб’язок, зловмисники збирають чималі суми.

Як розповів Сергій Абрам, нині він звернувся до Луцької міської ради з проханням впорядкувати збір коштів у місті. Якщо це вдасться реалізувати, то в подальшому усі «фонди» повинні будуть подавати запити у міськвиконком, перш ніж отримати дозвіл на збір коштів у Луцьку. Будуть розроблені критерії, яким мають відповідати документи благодійників. У першу чергу це стосуватиметься звітів про витрату отриманих коштів. У Луцьку взагалі пропонується створити лише три місця, де можна буде офіційно збирати гроші на доброчинність. Це Театральний майдан, гіпермаркет «Там-Там» та район РАЦСу. Якщо ж «волонтери» з’являтимуться в інших місцях, то це однозначно будуть шахраї. Їх каратимуть за адміністративне правопорушення. На перший раз передбачено штраф 170-425 гривень, якщо людина вдруге попадеться на несанкціонованому зборі грошей стягнення зросте до 600-1800 гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Вікторія
    Вікторія

    вони не в столиці, а в Луцьку біля Каравана!!! Сьогодні, 18 червня, бачила їх

    18 червня 2015, 12:41
    Відповісти
  • Алексей Залогин
    Алексей Залогин

    Клевета вообще-то подсудное дело. Автору этой статьи и самому издательству светит иск за причинение морального ущерба и ущемление прав людей с особыми потребностями. Правда обо мне http://dnpr.com.ua/content/glavnoe-ne-byt-ravnodushnymi

    7 серпня 2015, 00:29
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися