Встановили пам’ятник колишньому голові Волинської ОДА Борисові Клімчуку
Волинь

Встановили пам’ятник колишньому голові Волинської ОДА Борисові Клімчуку

30 серпня 2015, 23:12
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у селі Воля Любитівська на Ковельщині відкрили пам’ятник померлому колишньому багаторічному голові Волинської облдержадміністрації Борису Клімчку. Він покоїться на сільському кладовищі поруч зі своїми батьками.

Як повідомляє «Волинська правда», вшанували пам`ять Бориса Петровича у його рідне село приїхали нинішній голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, Луцький міський голова Микола Романюк, ректор СНУ Ігор Коцан, головний лікар обласної клінічної лікарні Іван Сидор, екс-голова облради Володимир Войтович, колишній головний митник області Роман Микитюк, голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк, генеральний директор ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктор Чорнуха, народні депутати України, депутати обласного та міського рівнів, громадські активісти, діячі культури.
Спочатку усі помолились за душу Бориса Клімчука у храмі Петра Могили. Свого часу цю церкву збудували за ініціативи і підтримки Бориса Петровича. Донині її прикрашають дзвони, подаровані екс-очільником області.

Пам’ятник виготовив один з найкращих майстрів Харкова. Борис Клімчук зображений до пояса у смокінгу та «метелику». За основу образу взяли фотографію з церемонії «Людина року» у Баку. Тоді Борис Петрович був надзвичайним і послом України в Азербайджані. Нагороду він отримав у номінації «за вклад у розвиток торгово-економічних відносин».

2 вересня виповниться рівно рік від дня смерті Бориса Клімчука.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися