На Волині гасили охоплене вогнем поле
Волинь

На Волині гасили охоплене вогнем поле

26 липня 2017, 15:46
0
0
Сподобалось?
0

Минулого тижня пожежа виникла на полі у селі Красів Горохівського району. Вогонь охопив прощу розміром 1,8 га. Його оперативно приборкали працівники державної пожежно-рятувальної частини №9 з Горохова. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Рятувальники вкотре звертаються до мешканців Волині з проханням бути вкрай обережними у поводженні із вогнем у лісових масивах під час спекотних літніх днів. Кожний необдуманий та безвідповідальний вчинок під час розведення вогню містить в собі небезпеку для довкілля. Залишене без нагляду вогнище, кинутий сірник, або навіть викинута склянка під променями сонця можуть спровокувати масштабну лісову пожежу, а неконтрольоване випалювання сухої стерні або побутових відходів, зокрема, поблизу торфополів – затяжне, багатоденне горіння торфу. Пожежі завдають величезної шкоди довкіллю, створюють загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та можуть призвести до некерованих надзвичайних ситуацій.

Варто пам’ятати, що дотримання вимог правил пожежної безпеки у спекотний період дозволяє зарадити виникненню пожежних ситуацій на території області.
У спеку забороняється розводити багаття у лісах, заїжджати транспортом на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів), відвідування населенням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки, палити та кидати непогашені сірники, недопалки, витрушувати гарячий попіл, самовільно спалювати рослини та їх залишки.

Не будьмо байдужими до оточуючого нас навколишнього природного середовища! Пам'ятайте: відпочиваючи в лісі, на луках, біля озера, річки, не завдавайте природі шкоди, не порушуйте рівноваги, взаємозв'язків у ній!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися