У Луцьку презентували книгу про російсько-українську війну
Волинь

У Луцьку презентували книгу про російсько-українську війну

28 лютого 2018, 16:46
0
0
Сподобалось?
0

“Російсько-українська війна (2014-2017 роки)”- така назва книги тернопільського науковця Миколи Лазаровича, яку він презентував у Луцьку, інформує Суспільне Волинь. Це спогади про бойові дії та історичний аналіз новітньої війни, на якій він, незважаючи на вік і здоров’я, перебував з 14 лютого 2014 до 22 січня 2015 року у складі 14-ї окремої механізованої бригади.

Видання складається з трьох частин. Автор подає аналіз ситуації в державі, викладає детальну хронологію воєнних подій.

«Рідний брат мого батька, був в УПА, його псевдо – Недоля, мій позивний – Професор, – розповів Микола Лазарович. – Я хотів продовжити його справу, мріяв про це, він для мене – ідеал.  Я дуже важко йшов, можна сказати, я прорвався. В Тернополі мене за п’ятим разом взяли і з Рівного мене теж виганяли, казали, вік, здоров’я, ми тебе не візьмемо. Я думав, ще трохи – і стану на коліна, але впросився, тоді коли там була жінка, вона м’якша була і пропустила. Тому я дуже радий, що я зв’язав і оті визвольні змагання, які я досліджував, і свої родинні, – повідомив автор книги.

 До слова: Микола Лазарович- доктор політичних наук, професор,  професор кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства Тернопільського національного економічного університетур
Коло наукових інтересів: політична історія українського національно-визвольного руху 1914–1921 років; Голодомор 1932–1933 років.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися