Повстанська республіка на Волині
Волинь

Повстанська республіка на Волині

16 квітня 2018, 16:00
0
0
Сподобалось?
0

У глибокому німецькому тилу з березня до листопада 1943 р., майже на двох тисячах квадратних кілометрів, утворився острівець вільної Української Самостійної Держави, яка у вирі боротьби з німецькими та радянськими окупантами любовно була названа Колківською повстанською республікою. Цього року виповнюється 75 років з часу її створення. 18 квітня у селищі Колки відбудуться урочисті заходи з нагоди цієї дати, -повідомляє прес-служба ОДА.

Формування Колківської держави почалося у березні 1943 року. Повстанський загін командира «Олега» (Миколи Ковтунюка) вигнав із містечка Колки і навколишніх сіл німців та поліцаїв. Інші повстанські відділи ОУН-УПА звільнили від нацистів та більшовицьких партизанів населені пункти Маневицького, Цуманського, Рожищенського, Ківецівського, Степанського районів Волинської області. Як результат, утворився острівець вільної, незалежної Української Держави, яка проіснувала до листопада 1943 року.

Отже, 18 квітня 2018 року у селищі Колки відбудуться урочисті заходи з нагоди відзначення 75-ї річниці Колківської Республіки. Запрошують представників громадськості долучитися до святкування. Збір учасників заходу розпочнеться о 9.00 год. на Київському майдані, біля приміщення обласної ради. До слова, захід відбудеться винятково під державними прапорами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися