Волиняни підписали майже 13 тисяч декларацій із сімейними лікарями
Волинь

Волиняни підписали майже 13 тисяч декларацій із сімейними лікарями

18 квітня 2018, 22:45
0
0
Сподобалось?
0

Аналіз використання коштів медичної субвенції та пропозиції щодо додаткового виділення коштів для забезпечення діяльності медичних закладів області обговорили під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Олександра Савченка, - інформує відідл інформаційної політи облдержадміністрації.

Зокрема, за словами начальника управління охорони здоров’я Ігоря Ващенюка, згідно Закону України «Про Державний бюджет на 2018 рік» області передбачено 1 млрд 454 млн 63 тисячі грн медичної субвенції. Разом із тим, на початок року закладами охорони здоров’я області задекларовано незабезпеченість субвенцією у 146 млн грн, з яких 69 млн грн – це заробітна плата працівникам. Однак, проаналізувавши видатки медичної субвенції районів, міст та обласних закладів охорони здоров’я, і зменшивши видатки на оплату праці та необов’язкові стимулюючі виплати, на сьогодні незабезпеченість вдалося зменшити до 100 млн грн, з яких критичні 55,2 млн грн – це заробітна плата. Тож, на думку головного медика області, серед основних завдань, що дозволять покращити показники фінансування закладів охорони здоров’я – це впровадження медичної реформи, що розпочалося із первинної ланки.

Нагадаємо, що з 1 квітня розпочинався процес підписання декларацій із сімейним лікарем

В області є райони та міста, у яких процеспідписання декларацій уже йде повільно. Для прикладу, Ігор Ващенюк навів кількість підписаних декларацій з лікарями у розрізі районів. Так, серед лідерів: Луцький район – підписано 1 тис. 600 декларацій, Любешівський район – 1 тис. 200 декларацій, Любомльський – 1 тис. 300 декларацій, Маневицький – 2 тис. 500 декларацій, м. Луцьку – більше 4 тис. декларацій. Натомість, у Володимирі-Волинському районі – 43 декларації,  у Рожищенському – 13, у Камінь-Каширському – 48. Загалом в області укладено майже 13 тисяч декларацій із сімейними лікарями.

ЧИТАТИ ЩЕ: У МОЗ спростували 7 найпоширеніших міфів про вибір лікаря.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися