Волинь долучилася до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»
Волинь

Волинь долучилася до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

24 листопада 2018, 10:30
0
0
Сподобалось?
0

У п’ятницю, 23 листопада,  Луцький замок підсвітили у помаранчевий колір – офіційний колір кампанії «16 днів проти насильства», що символізує світле та вільне від жорстокості й утисків майбутнє. На Замковій площі  відкрили Всеукраїнську акцію на Волині – «16 днів проти насильства» , повідомляє прес-служба ОДА.

Студенти-актори ґендерного інтерактивного театру «Дзеркало», який ще у 2009 створили на базі Центру ґендерної освіти Луцького педагогічного коледжу, представили  виставу «Скалки дзеркала тролів».

Впродовж 16 днів акції тематичні заходи, спрямовані на запобігання та протидію насиллю, відбуватимуться  у всіх районах, містах і об’єднаних територіальних громадах області. Таким чином організатори кампанії хочуть достукатися до тих, хто зазнає насильства, але боїться про це говорити.

Директор департаменту соціального захисту населення ОДАї Оксана Гобод зауважує, що одна з основних проблем на Волині й інших регіонах України полягає в тому, що більшість людей із сіл та невеликих міст знають один одного. А відтак, навіть зазнаючи насилля, бояться комусь зізнатися в цьому, не хочуть зайвого розголосу.

У цьому разі вона рекомендує звертатися до обласних структур, як управління соціального захисту населення облдержадміністрації, так і Волинського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Саме тут, підкреслює очільниця департаменту, їм нададуть кваліфіковану допомогу та допоможуть вийти з кризової ситуації.

Довідково: Щороку у період із 25 листопада, коли у світі відзначають Міжнародний день усунення насильства проти жінок, і до 10 грудня – Дня прав людини – проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Ініціаторами проведення такої кампанії ще в 1991 році став Центр Жіночого Глобального Лідерства. Зараз  більше як  3700 організацій із приблизно 164 країн світу щорічно беруть у ній участь.

За ініціативи Міжнародного фонду «Відродження» та підтримки Інституту Відкритого Суспільства у 2000 році Україна також долучилася до акції. У 2001 ж році кампанія «16 днів проти насильства» вийшла на загальнодержавний рівень, об’єднавши 20 областей та 75 державних і неурядових організацій.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися