
Волинь – єдина область, де при державних лісогосподарських підприємствах збереглися і працюють консервні цехи. Переробкою березового соку займаються шість підприємств, які підпорядковуються Волинському обласному управління лісового та мисливського господарства, -повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.
Волинські лісівники не використовують хімії чи барвників під час приготування соку.
Найоригінальніші види продукції виготовляють на консервному цеху ДП «Цуманське ЛГ». Серед чималого асортименту – органічний сік, який виготовляється на Волині вже третій рік поспіль за особливою рецептурою. Сік органік здобув популярність навіть серед населення Америки та Ізраїлю, де нині побутує культ здорового харчування.
Американська компанія вже не перший рік є партнером консервного цеху ДП «Цуманське ЛГ».
Процесу виготовлення соку із позначкою «органік» передує особливий процес збору – лише у скляні банки.
У планах державних лісогосподарських підприємств – зібрати 550 тонн. Вже є – більше 300. Частина соку реалізовується сирцем, частина йде на переробку.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!