У Луцьку запрацював сіті-бот «Назар»
Волинь

У Луцьку запрацював сіті-бот «Назар»

24 лютого 2020, 16:36
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку запрацював  City-bot “Назар”. Це - зручна електронна система в яку інтегрували всі служби, що володіють інформацією про аварійні та планові роботи, які ведуться в місті.

Про це повідомляє Луцькрада.

Луцьк став четвертим містом в Україні після Тернополя, Маріуполя та Дрогобича, де діє цей сервіс.

Директор департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку” Лариса Карп’як розповіла, що за допомогою цієї системи лучани зможуть бути поінформованими про те, які аварійні роботи проводять на мережах, а також про відсутність електро-, водо- та теплопостачання у помешканнях. Усі електронні звернення надходитимуть на опрацювання групи оперативного реагування “15-80”.

Сервіс діє одночасно на месенджерах Viber чи Telegram, тому будь-хто може підключитися до city-botа та поставити запитання представникам комунальних служб, аби дізнатися про терміни ліквідації тієї чи іншої аварій.

Заступник начальника управління інформаційно-комунікаційних технологій Наталія Хмель сказала, що city-bot - це помічник з усіх питань, які стосуються життєдіяльності міста.

“Якщо ви хочете отримувати повідомлення про роботи, які ведуться за вашою адресою, то ви просто вказуєте адресу та отримуєте сповіщення про планові чи аварійні роботи, які там відбуваються”, - розповіла вона про принцип роботи електронного сервісу.

Втілення city-bot “Назар” в Луцьку стало можливим завдяки напряму відкритих даних, який стрімко розвивається в нашій країні, сіті-бот "Назар" став переможцем національного конкурсу Open Data Challenge 2019, що проводиться за підтримки Міністерства з питань цифрової трансформації України, в партнерстві з Фондом Східна Європа, TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах та 1991 Open Data Incubator.

Для використання сервісу необхідно зі свого смартфону, на якому має бути встановлено Viber чи Telegram, перейти за посиланням https://citybot.pro/citybot-na... та обрати потрібний месенджер.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися