У луцькій поліклініці дефіцит засобів захисту для лікарів
Волинь

У луцькій поліклініці дефіцит засобів захисту для лікарів

16 березня 2020, 16:29
0
0
Сподобалось?
0

У Луцькій поліклініці №2 бракує засобів захисту для лікарів. 

Про це Суспільному розповіла директорка Тетяна Трач. З її слів, в умовах карантину медики мають приймати пацієнтів у масках. Їх у закладі залишилося 400-та штук. Цього, каже Тетяна Трач, вистачить на тиждень роботи. Пацієнтів просять без нагальної потреби до лікарні не йти. Медики готові консультувати телефоном.

Сімейний лікар Роман Божко з 9-ї приймає пацієнтів. Розповідає, від п’ятниці лікарі просять людей не йти до медзакладу без нагальної потреби. Пацієнтів з ознаками ГРВІ готові консультувати телефоном. Кількість звернень у поліклініку станом на сьогодні не зменшилася, каже лікар.

“Щоденно кілька піцієнтів є, 5-6 людей з якимись простудними симптомами звертаються. Ті які свідомі, знають, інформовані, стараються не приходити, а телефонувати”, - зазначає Роман Божко. 

У захисному костюмі, окулярах, масці та шапочці під час карантину медперсонал має приймати пацієнтів, розповідає директорка закладу Тетяна Трач. Протиепідемічних костюмів, з її слів, у поліклініці є 20-ть комплектів. Цього мало для захисту медперсоналу від коронавірусу.

“Казати, що наші лікарі без захисту, то я так не можу. Захищені, але нам би хотілося покращити цю ситуацію. Зроблені всі необхідні заходи, пороблені замовлення для придбання масок-рукавичок отримаємо ми його не раніше, ніж за три тижні”, - каже Тетяна Трач.

Старша медична сестра Ольга Малишко показує склад поліклініки. Тут усі запаси закладу: кілька бутлів дезинфікуючих засобів та медичні маски.

“Це в нас дезинфікуючі є. Ми замовили, на цьому тижні, ще може завтра десь отримаємо. Бо все що було то вже пішло в розхід. Це одноразові маски, це рукавиці, а все інше роздано по кабінетах”, - розповідає Ольга Малишко.

Нині на складі лишилося 400-та масок. В грудні їх було три тисячі, відтоді у медзакладі чекають на нові поставки. Медичних масок немає також у аптечних кіосках, що розташовані у поліклініці. У коридорах поліклініки людно. Своєї черги до сімейного лікаря чекає Лариса Штрихалюк. Жінка у масці: придбала її торік. Про рекомендацію лікарів не відвідувати медзаклад без нагальної потреби чула.

“Просто така необхідність виникла. Необхідно було прийти. А так нікуди не виходимо, сидимо вдома, дотримуємося правил, які потрібно, тому що хочемо бути здоровими”, - каже пані Лариса.

Якщо у когось із відвідувачів виявлять коронавірус, розповідає директорка поліклініки, його бригадою щвидкої доправлять до інфекційної лікарні. Усі лікарі поліклініки, які контактували з хворим без засобів спецзахисту, мають піти на самоізоляцію.

“Це свідомі ризики, я ж не можу не прийти на роботу і не працювати, тому що є ризик. Якщо пацієнт буде підтверджений, то 14 днів має бути вдома. Якщо захворію, то буду в лікарні”, - зазначає Роман Божко.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися