Волинську обласну лікарню повністю перепрофілюють під коронавірус
Волинь

Волинську обласну лікарню повністю перепрофілюють під коронавірус

18 березня 2020, 14:55
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку відбувається нарада за участю керівництва області, керівників структурних підрозділів МВС, ДСНС, МОЗ, нардепів від Волині під головуванням народного депутата від обласного центру Ігоря Палиці. На ній детально розробляють стратегію протидії коронавірусу в області.

Зокрема, з ініціативи Ігоря Палиці, буде змінено підхід до формування сітки медзакладів, які прийматимуть хворих на коронавірус. Область готуватимуть до найгіршого варіанту розвитку подій. У зв’язку з цим вирішено розпочати підготовку Волинської обласної лікарні до повного переходу на карантин. Тут оперативно мають створити 600 ліжкомісць для прийому хворих на коронавірус з середнім та важким станом.

Ймовірно, на карантині перебуватиме й медперсонал, який працюватиме тут. Для медпрацівників мають забезпечити безперебійне постачання засобів індивідуального захисту й спецодягу обладнати місця для відпочинку та доставку їжі. Для Волинської обласної лікарні також закуплять додатково апарати штучної вентиляції легень, кисневі концентратори та кисень для їх живлення. Також медзаклад посилять кадрово.

Важких та ургентних хворих перенаправлятимуть у Луцьку міську клінічну лікарню та у районні медзаклади, які готові надавати якісну допомогу.

Окрім того хворих прийматиме в силу можливостей Волинська обласна інфекційна лікарня. Луцьку району лікарню готуватимуть для прийому легших хворих на коронавірус.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися