Медсестра з реанімації Луцької клінічної лікарні стала на захист Духневич
Волинь

Медсестра з реанімації Луцької клінічної лікарні стала на захист Духневич

4 квітня 2020, 14:51
1
-1
Сподобалось?
-1

Старша медсестра відділення анестезіології та інтенсивної терапії Луцької міської клінічної лікарні Леся Каліщук розповіла про зараження коронавірусом працівників медичного закладу.

Про це йдеться на сторінці лікарні у Фейсбуку.

"Хочу спростувати плітки навколо нашої лікарні і нашого директора. Ще з початку цього року до нас поступали пацієнти з захворюванням на пневмонію. Деякі пацієнти видужували, проте були й летальні випадки. Попри те, тести на виявлення COVID-19 в той час не проводилися, не тільки у нас, а взагалі нікому в Україні", - зазначає вона.

Наразі в лікарні знаходяться два пацієнти з важкою пневмонією. При поступанні у лікувальний заклад їм був проведений експрес-тест на COVID-19 і результат виявився негативним. Хворих госпіталізували в пульмонологічне відділення в окремі палати. Вже у відділенні цим пацієнтам взяли аналіз на ПЛР і очікуються результати. Якщо результати будуть позитивними - пацієнтів переведуть в Обласну Інфекційну Лікарню для подальшого лікування. Такий алгоритм госпіталізації хворих у випадку можливого ризику інфікування COVID-19.

Ситуація аналогічна як і у випадку з директором нашого закладу. Нагадаю хронологію подій. 23 березня у відділення реанімації Луцької міської лікарні поступила пацієнтка Лариса Петрівна Духневич з діагнозом – пневмонія. Їй зробили експрес-тест на COVID-19, який показав негативний результат.

24 березня я взяла аналіз ПЛР у пацієнтки Духневич (мазки з зіву та з носу) на COVID-19. Результат аналізу, який виявився позитивним, ми отримали 25 березня. Після цього, в цей самий день пацієнтку було госпіталізовано до Обласної Інфекційної Лікарні.

У відділенні реанімації контактували з цією пацієнткою 5 медичних працівників, включаючи мене особисто. Усім контактним особам був проведений експрес-тест, який був негативним. Також зробили тест на ПЛР, результати якого прийшли також негативними. На сьогоднішній день всі 5 медпрацівників знаходяться на самоізоляції.

Відразу після переведення Лариси Духневич в інфекційну лікарню з профілактичною метою обстежили весь медичний персонал лікарні. Було виявлено 4, а пізніше ще 3-х інфікованих осіб, які не були в контакті з пацієнткою.

Де і яким чином працівники реанімаційного відділення були інфіковані, стверджувати на разі важко. Адже при дотриманні всіх засобів захисту та норм кожен має своє власне життя поза межами медичного закладу, включаючи контакти з іншими людьми, поїздки та навіть звичайні походи за продуктами харчування.

"На місці Пані Духневич міг опинитися кожен з нас.Тому будьмо милосердними і адекватно реагуймо на дану ситуацію. Ніхто не знає що, коли і як може трапитися з кожною людиною", - роззповідає медсестра.

"Настав такий час, що ситуація в нашій країні змінюється майже щогодинно і кожен медичний працівник: лікар, медсестра, працівник лабораторії, санітарка сподіваються на розуміння, співчуття та підтримку. Ми намагаємось допомогти кожному з вас в цей складний момент: при необхідності надати невідкладну допомогу в відділенні реанімації. Ми не хочемо опинитися в такій критичній ситуації як опинилися Італія, Іспанія чи США, де лікарі і люди зіткнулися з повною неготовністю до масового зараження.  Адже ми, медпрацівники, щодня ризикуємо своїм життям, бо знаходимося безпосередньо в прямому контакті з хворими", - йдеться у дописі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Пенсіонерка
    Пенсіонерка

    Так духневич, ніби, лікар і знала, у яких хворих була напередодні...своїх не звернула навіть уваги

    4 квітня 2020, 15:36
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися