Як у волинському перинатальному центрі роблять кесарів розтин
Волинь

Як у волинському перинатальному центрі роблять кесарів розтин

26 липня 2020, 19:57
0
0
Сподобалось?
0

Кесарів розтин в обласному перинатальному центрі проводять 30% пацієнткам. Операція триває всього близько 30 хвилин; через шість годин жінка встає, ходить і почувається цілком нормально. І вже через три доби мама з дитинкою залишають заклад.

Як розповіла ІА Волинські Новини генеральний директор Волинського обласного перинатального центру Ірина Горавська, 30% пацієнток медичного закладу оперуються.

«Це нормальний відсоток, адже у наш центр направляють усю вузьку патологію з усієї області», – зауважила вона.

Показань для проведення кесаревого розтину нараховується багато. «Усі перерахувати просто неможливо. Є показання з боку мами і з боку дитини, є планові операції, коли ми плануємо і йдемо в операційну, є ургентні, коли показання виникають під час пологів або вагітності, наприклад у разі кровотечі», – сказала Ірина Горавська.

Перебування жінки в операційній, враховуючи підготовку, анестезію, час, потрібний на стабілізацію стану після операції, триває близько години. Безпосередньо сама операція займає 25-35 хвилин, якщо не виникає ускладнень.

80% кесарських розтинів у центрі проводять під спінальною анестезією. «Тобто жінка перебуває у свідомості. Ми спілкуємося з нею, прикладаємо їй до грудей дитинку. І післяопераційний період минає швидше, ніж після загальної анестезії», – пояснила очільниця перинатального центру.

А вже через шість годин після операції пацієнтка встає, ходить і почуває себе в цілому абсолютно нормально. Якщо немає ускладнень, мама з дитиною залишає медичний заклад через три доби.

«Далі жінка протягом перших двох тижнів приходить до нас або свого дільничного лікаря і отримує лікарняний до декретної відпустки – це її перший плановий огляд після виписки. Другий огляд – через шість тижнів після пологів», – розказала Ірина Горавська.Микола Філіпчук

Як пригадала Ірина, разом із чоловіком вони обрали саме перинатальний центр, адже тут працюють висококваліфіковані фахівці. Жінці призначили кесарів розтин, адже в неї діагностували нижнє приближення плоду.

Операція тривала близько 30 хвилин, а малюка відразу після народження в операційній залі приклали до грудей мами, щоб забезпечити контакт шкіра до шкіри й аби дитина відразу впізнала маму та почувала себе спокійно. Згодом немовля передали тату в післяопераційну палату.

Кесарів розтин Ірині проводила бригада медиків у складі генерального директора центру Ірини Горавської та завідувача пологовим відділенням Вікторії Костюк. Анестезію зробив заслужений лікар України .

Ірина під час операції перебувала у свідомості, що стало можливим завдяки спинномозковій анестезії, суттєвою перевагою якої є те, що породілля бачить свою дитинку в перші хвилини її життя.

Пацієнтка народила здорову дівчинку з вагою 3,375 кілограма.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися