Де і за скільки можна здати тести на коронавірус у Луцьку
Волинь

Де і за скільки можна здати тести на коронавірус у Луцьку

28 липня 2020, 19:58
0
0
Сподобалось?
0

У вірусологічній лабораторії ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» можна пройти ПЛР та ІФА тестування на COVID-19 на платній основі.

Клініка знаходиться за адресою: м. Луцьк, проспект Волі, 55, повідомляють у лабораторному центрі.

ПЛР-тест показує наявність або відсутність в організмі людини РНК вірусу.  Завдяки цьому він може виявити у захворілого  коронавірус у перші дні зараження. Проводять ПЛР-тестування шляхом забору  зразків з верхніх дихальних шляхів (носоглотки) пацієнта. Такий тест визначає, чи є  у людини інфекція в цей час.

ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» пройшов верифікацію  (відповідно до встановленої процедури Міністерством охорони здоров’я України),  має право проводити  ПЛР тестування  з метою  дострокового припинення  самоізоляції в зв’язку з перетином державного кордону та доступ до системи внесення результатів у рамках електронного сервісу «Дій вдома».

Оформлення документації здійснююють фахівці  обласного лабораторного центру за вказаною вище адресою щоденно, крім вихідних днів, з 8.30 до 17.00 год, перерва на обід – з 13.00 до 14.00, тел.: 0332757780.

Вартість одного дослідження на  визначення  корона вірусу  SARS-CoV-2 методом ПЛР – 976,82 грн, забір матеріалу — 91,85 грн.

Результат дослідження  видається наступного дня  замовнику або на вказану електронну адресу.

 Рекомендації перед здачею аналізу:

за 3-4 години не вживати їжу, не пити, не чистити зуби, не полоскати горло, не вживати жувальну гумку, не курити;

за 6 годин до забору матеріалу  не використовувати лікарські засоби для зрошення ротоглотки та препарати для розсмоктування;

безпосередньо перед взяттям матеріалу не використовувати пастилки для освіження дихання.

Можна перевірити  наявність у себе титру захисних антитіл – імуноглобулінів М та G (тобто набутого імунітету) до  коронавірусу методом  ІФА. Біологічним матеріалом для дослідження є кров. Вартість одного дослідження  методом ІФА – 157,72 грн. Забір матеріалу  проводиться в найближчій  поліклініці або в будь-якому іншому медичному закладі. Результат дослідження видають замовнику або на вказану електронну адресу.

Проте, необхідно знати, що результат ІФА-дослідження не є підставою для дострокового припинення самоізоляції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися