На Волині працівники ресторанів і кафе вийшли на протест
Волинь

На Волині працівники ресторанів і кафе вийшли на протест

11 листопада 2020, 10:51
0
0
Сподобалось?
0

На Волині численні ресторатори та працівники галузі 11 листопада вийшли на протест під стіни Волинської облдержадміністрації.

Як розповідають, таким чином вони заявляють про своє право працювати, а також долучаються до всеукраїнської акції. Так, подібні протести заплановані сьогодні в низці міст країни, пише ІА Волинські новини.

Присутні вимагають скасувати всі обмеження, пов’язані з роботою ресторанів і кафе в період карантину. З їхніх слів, багато людей зараз втрачають роботу, змушені закривати свій бізнес і, як наслідок, держава несе бюджетні втрати.

Водночас наголошують, що права громадян, а також секторів економіки та бізнесу не можуть бути вибірково обмежені в діяльності, як це складається зі сферами громадського харчування, гостинності та культури.

Під час акції ресторатори хочуть передати листи-звернення з підписами на адреси прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Національної поліції України Ігоря Клименка, керівника ГУНП у Волинській області Юрія Крошка.

Працівники прийшли під стіни ОДА з промовистими транспарантами: «ФОП – не лох», «Не даємо знищити малий та середній бізнес», «Не допомагаєте – не заважайте», «Ні, новому Голодомору» тощо.

Відзначимо, що на акцію зібрались не тільки працівники ресторанного бізнесу з Луцька. Приїхали також представники галузі з різних куточків області.

«Ми вийшли на акцію протесту проти обмежень, утисків, карантину вихідного дня. Сьогодні бізнес повинен працювати і наповнювати бюджет. Ми маємо годувати наших дітей і наших дідусів, бабусь. У нас знову протести. Всі пам’ятають Майдани. Ми просимо владу почути нас, ми не дамо знищити наш бізнес», – сказала голова «Волинської обласної організації приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери» Іовенко Тетяна Степанівна. Та акцентувала, що краще побороти корупцію на митниці, аніж боротися з рестораторами.

Вона наголосила, що народ не здолати, відзначила, що це попередження і ще плануються акції. Жінка зауважила, що звернення вже направлені центральній владі.

За її оцінкою, на протест вийшли близько півтори тисячі осіб. Тетяна Іовенко зауважила, що на мітингу – дуже багато молоді, яка вийшла на вулицю, аби відстоювати свої права.

«Дякую всім, хто прийшов, боротися за своє майбутнє... Влада забуває про нас, тільки карантин. Нам уже вісім місяців надягають маски», – сказала вона і додала, що так само мають право працювати й перевізники.

Жінка підкреслила, що, попри маски, роти людям влада не має права закривати.

Нагадаємо, аби запобігти подальшому стрімкому поширенню коронавірусу, на Волині обмежили час роботи закладів громадського харчування. Усі кафе та ресторани повинні працювати з 7.00 до 22.00. Також планують запровадити карантин вихідного дня, який передбачає, що в суботу та неділю заклади працюватимуть лише на виніс.отоцикліст збив чоловіка, постраждалий з численними травмами у лікарні.

Про це Інформаційному агентству Волинські новини стало відомо із власних джерел.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася вчора, 10 листопада, близько 20 години у селі Личини Камінь-Каширського району.

Як відомо, 22-річний хлопець за кермом мотоцикла наїхав на 58-річного чоловіка.

Внаслідок аварії пенсіонер отримав численні переломи та забій головного мозку. Швидка доправила чоловіка у Камінь-Каширську центральну районну лікарню.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися