Лежачі хворі і діти: у Луцьку люди шостий день сидять без опалення
Волинь

Лежачі хворі і діти: у Луцьку люди шостий день сидять без опалення

12 листопада 2020, 15:49
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку мешканці восьми будинків в мікрорайоні «Гнідава» шостий день живуть без тепла в квартирах.

У помешканнях, де є малі діти та лежачі хворі –  холодно і немає гарячої води. Коли відновлять послугу теплопостачанна – невідомо. Про це пише у Фейсбуку лучанка Світлана Мех.

За її словами люди сидять без тепла з п’ятниці – 6 листопада. На трубоповоді стався прорив.

Від комунальників лучанка дізналася, що мінятимуть старі труби не на нові.

На ДКП «Луцьктепло» пояснили: відключення планові – замінюють аварійні трубопроводи. «У зв'язку із виявленням витоку від котельні на вул. Даньшина без послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання залишилися 8 будинків, а саме: вул. Даньшина, 1, 16, вул. Потебні, 52-а, 52-в, 58, 58-а, вул. Гнідавська, 40, вул. Черняховського, 1. Виконання робіт із заміни аварійних трубопроводів розпочнеться 9 листопада».

Розпочати ремонт обіцяли в понеділок, але копати, як розповіла пані Світлана, почали на день пізніше – 10 листопада. Від комунальників лучанка дізналася, що мінятимуть старі труби не на нові.

«Власне розкопали і повиймали старі труби. Але парадокс: вкладатимуть, як розповіли працівники комунального підприємства, використані труби, а не нові! Цікаво чому?», – пише Світлана Мех. Це питання, мабуть, до Луцької міської ради.

Як з’ясувалося, місце прориву мережі на Даньшина, було не одне. Їх декілька. Один з них, підозрювали комунальники, на території приватного сектору.

«Майже годину окремі його жителі, автомобілем загородивши дорогу, не дозволяли працівникам «Луцьктепло» з'ясувати, чи є всем ж прорив мережі і витік води. Мотивували тим, що виїжджати після розкопів їм буде незручно...Вимагали офіційні папери! А те, що мерзнуть люди у восьми будинках, то так... Дорослий може ходити хоч в пальті, може накритися ковдрою ... Але як бути з малими дітьми? Хворими лежачими людьми. Про помитися вже мовчу! Скільки тої зими!?», – розповіла лучанка.

Станом на 12 листопада робітники Луцьктепла продовжують працювати над ліквідацією аварії. Відомо, що сьогодні, попри перешкоди мешканців, у приватному секторі таки розкопали. Однак пориву там не виявили.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися