Лучани запалили свічки у пам'ять про померлих від СНІДу
Волинь

Лучани запалили свічки у пам'ять про померлих від СНІДу

1 грудня 2020, 18:28
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку в день Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом на Театральному майдані відбулася акція вшанування пам’яті померлих від цієї недуги.

Через карантин замість тисячної свічкової ходи, як це було в 2019 році, – акція за участі двох десятків людей, пише Суспільне.

Організували акцію, під час якої розповідали перехожим про ВІЛ/СНІД та роздавали інформаційні листівки, волонтери товариства Червоного Хреста.

Як розповіла завідувачка Центру СНІД обласної інфекційної лікарні Олена Макаренко, нині в області – понад 5 тисяч хворих. Упродовж дев’яти місяців 2020 року на Волині зареєстрували 250 нових випадків захворювання на СНІД. 70% із них – у 3-4 клінічних стадіях ВІЛ-інфекції.

Понад півтори тисячі ВІЛ-інфікованих волинян отримують безоплатну щоденну терапію. Зі слів лікарки, аналізи на наявність ВІЛ-інфекції можна здати у всіх поліклініках області та анонімно у Волинському центрі боротьби зі СНІДом.

Також цього дня у центральному універмазі Луцька медики Центру громадського здоров’я за допомогою експрес-тестів перевіряли охочих на наявність вірусу імунодефіциту людини та гепатиту С.

Завідувачка відділу обласного Центру громадського здоров’я Наталія Орлецька розповіла Суспільному, що за три години зробили тести 60 людям. У результаті – один позитивний аналіз на гепатит С.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися