У Луцьку для особливих діток провели тренування з футболу
Волинь

У Луцьку для особливих діток провели тренування з футболу

19 лютого 2021, 19:49
0
0
Сподобалось?
0

19 лютого у Луцьку у спорткомплексі Волинського національного університету імені Лесі Українки для діток з інвалідністю провели інклюзивне тренування з футболу.

Захід відбувся у рамках Всеукраїнського фонду «Так, я можу». Ця програма спрямована на те, щоб заохочувати дітей з особливими фізичними потребами займатися спортом та створювати для цього усі необхідні умови.

Організаторами дійства є ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку» та Волинський національний університет імені Лесі України. 

Після розминки юні спортсмени брали участь у спортивних естафетах. За них вболівали батьки та рідні. Наприкінці дійства кожен маленький учасник відкритого тренування отримав від організаторів подарунок.

«Головне завдання проекту «Так, я можу» - це підтримати дітей, які самі собі сказали, що вони не сидітимуть склавши руки, а будуть займатись. Наше завдання – створити їм умови. Таким чином ми хочемо звернути увагу цілої держави та громадськості для того, аби вони підтримали нашу ініціативу. Наш проект вже діє майже 2 роки в 6 обласних центрах – в Львові, Івано-Франківську, Харкові, Луцьку, Києві, Полтаві. Ми стараємося підтримувати тренерів, дати їм інвентар, а наші партнери знаходять ось такі чудові місця, як от Волинський національний університет, де наші діти можуть займатись», - розповів Вадим Місюра - віце-президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів, директор зі зв'язків з громадськістю букмекера «Парі-Матч».

Клуби планують відкрити ще у 10 містах.

«Це не одноразова акція, ми відкриваємо секції в багатьох містах України. Зараз у нас є ціль – до кінця року відкрити клуби ще у 10 містах. Це групи, які займаються постійно, от наприклад група з Луцька займається уже 4 місяці. Сьогодні ми вирішили зробити такий захід – відкрите тренування, тому що для дітей в першу чергу це дуже важливо. Вони цим займаються, отримують якісь навички і їм варто знати, що свої вміння вони  можуть десь показати. На такі події ми завжди стараємось запрошувати когось відомого, щоб для дітей це було справді приємним спогадом. Для діток це дуже важливо, коли вони можуть поспілкуватись, пограти, сфотографуватись з такою людиною і надихнутись», - розповіла Катерина Білоруська – президентка благодійного фонду Parimatch Foundation.

Спеціальним гостем свята став екс-гравець збірної України, володар Кубку УЄФА Артем Федецький. Футболіст пограв з дітьми у футбол, взяв участь у естафетах та сфотографувався з усіма охочими.

«Дуже вражений від діток, від їх сили волі, впевненості й бажання бути на рівних із своїми однолітками. Такі тренування є дуже важливими й потрібними! Радий що зміг долучитися до такого дійства! Слава Богу, що наше суспільство думає про таке і дарує можливість дітям з особливими потребами жити повноцінним життям»,- каже Артем.

Програма «Так, я можу» створена для того, аби подолати байдуже ставлення українського суспільства до людей з інвалідністю, забезпечити державу кваліфікованими спеціалістами та спортивним інклюзивним обладнанням, а також побороти дискримінацію таких дітей у суспільстві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися