У Луцьку в бібліотеці старому одягу даватимуть нове життя
Волинь

У Луцьку в бібліотеці старому одягу даватимуть нове життя

29 березня 2021, 21:09
0
1
Сподобалось?
1

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва запрацювала "Екофабрика". 

Про це розповідає Суспільне.

Бібліотекарі отримали грантові гроші, закупили кравецьке обладнання і запрошують лучан давати нове життя старим речам. Цей проєкт став одним з переможців Конкурсу соціальних ідей на Волині, що реалізовується ГО"Молодіжна Платформа" разом із British Council Ukraine та Євросоюзом.

Авторка ідеї відкриття екофабрики - Оксана Коба. Бібліотекарка розповіла: в книгозбірні працює творча майстерня "На-вчись", в якій понад два роки проводять майстер-класи на екологічну тематику. Жінка каже, у майстерні навчатиме усіх охочих переробляти старі речі у нові – корисні.

"Можна зробити сумочку джинсову зі тих старих джинсів, які ви будете викидати, і якщо маєте якісь клаптики, які добре збереглися можна зробити торбинки такі для сипучих товарів, продуктів, які берете в магазині. Зі спідниці вийде екосумка", - розповідає бібліотекарка.

За виграні у конкурсі соціальних ідей гроші, а це понад 40 тисяч гривень, в бібліотеку купили швейну машинку, оверлок та інше обладнання. Оксана Коба каже: усі читачі бібліотеки можуть долучитися до реалізації проєкту: дізнатися про відповідальне споживання товарів, навчитися творчо перетворювати відходи в предмети мистецтва, побутові вироби, одяг та аксесуари.

Екомайстерки будуть безплатними, – кажуть бібліотекарі. Щосереди до червня включно для відвідувачів працюватиме екомайстерня з вільним доступом до швейного обладнання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися